Тази тортия е перфектно допълнение към обяда или вечерята и със сигурност, приготвите ли я веднъж, ще се превърне в категоричен фаворит на семейството ви. Ето какво ще ви е необходимо за рецептата и начин на приготвяне:

Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 25 минути
Порции: 4-6

Продукти:
4 с.л. зехтин
680 г пилешки гърди, нарязани на тънки филийки
2 с.л пушен червен пипер
2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. кимион
2 ч.л. сушен риган
2 с.л. масло
3 скилидки ситно нарязан чесън
1 глава лук, нарязан на филийки
3 цветни чушки калифорния, нарязани на ленти
сол и черен пипер на вкус
8-10 пшенични или царевични тортия питки

За сервиране:
Сирене
Кора и сок от 1 лайм
½ връзка кориандър

За халапеньо соса:
2 опаковки крем сирене Philadelphia Herbs
170 г паста от чушки халапеньо
мариновани чушки халапеньо



Начин на приготвяне:
В широк тиган с незалепващо покритие загрейте 2 с.л. от зехтина. Сложете пилето и добавете всички подправки, заедон със сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте и гответе на средно силен огън 8-10 минути. Прибавете
маслото и чесъна, гответе още около минута и прехвърлете в купа.

В същия тиган загрейте останалите 2 с.л. зехтин, сложете лука и гответе 4-5 минути, като разбърквате.
Добавете нарязаните на ивички чушки, разбъркайте и гответе още 5 минути.
Върнете пилето в тигана и разбъркайте. Свалете съда от котлона и прехвърлете сместа в купа.
В сух тиган запечете тортиите за няколко секунди.
За соса сложете крем сиренето Philadelphia Herbs в купа, добавете пастата от халапеньо и разбъркайте.
Върху топлите питки сложете от сместа с пиле и чушки, добавете крем сиренето с халапеньо и поръсете с малко натрошено сирене. Гарнирайте с няколко листа пресен кориандър, добавете няколко капки сок от лайм и сервирайте.

(в материала има продуктово позициониране)