Автор
Ева Лъчезарова

Тази лесна техника е твоят ключ към свежа и красива кожа

Горещото време навън е доста мотивираща предпоставка, за да започнете един нов ритуал за свежа и красива кожа - той е лесен за изпълнение в домашни условия и не изисква усилия, а резултатите са повече от чудесни.

Повечето от нас имат навика да използват горещ душ в ежедневието си, но истината е, че това носи повече негативи, отколкото ползи. Проучванията показват, че горещият душ премахва естественото омазняване и липидите от кожата, което в дългосрочен план не води до добри резултати. Затова експертите съветват да прибегнем до студени душове, тъй като хладката вода няма това свойство, като същевременно има и допълнителни ползи за кожата.



Студената вода стимулира прибирането на порите, за да придаде на кожата по-стегнат и младежки вид. Ниската ѝ температура има свойството да свива кръвоносните съдове в кожата, което от своя страна намалява подуването и възпалението. Именно поради тази причина, използваме кубчета лед, за да успокоим тъмните кръгове и подпухналостта на очите.

В допълнение към това хладката или студена вода подобрява кръвообращението, премахва мъртвите клетки по кожата, но не и защитното естествено омазняване по нея. Тя има благотворно действие дори върху целулита и предотвратява неговата поява.

Добрата новина е, че не е нужно нито да стоите дълго време под ледената струя, нито пък тя да е постоянна. Специалистите съветват, когато си взимате душ, той да бъде с хладка температура, като от време навреме пускате студената струя. Например можете да си взимате душ между 5 и 10 минути като минута или две от тях прекарвате под студената вода. Това е достатъчно време, за да почистите и хидратирате кожата си и за да се възползвате от предимствата на студения душ.

Като всеки друг нов навик и привикването към студения душ изисква време, но летните горещини са точният момент, в който да започнете. Така от една страна ще освежите цялото си тяло, а от друга ще имате възможността постепенно да свикнете с новия си домашен СПА ритуал.



Любимата ни серия душ гелове на Dove са перфектният акцент в един такъв домашен ритуал. Те са с нова и подобрена формула, а употребата им ще добави финалния щрих към вашата грижа за кожата. Хидратиращите и подхранващи вещества, които съдържат душ геловете проникват в кожата, за да подновят влагата, поддържайки я здрава и силна. Разкрийте вълшебството на нежната грижа от Dove и се потопете в уникалния свят на техните изключителни съставки. А ето кои са те:

- Запознайте се със Stearic Acid - естествен липид, който нежно възстановява и подхранва кожата, връщайки ѝ естествената красота.

- Triglyceride Oils са истинска магия за кожата! Те представляват специална комбинация от слънчогледово и соево масло, които обгръщат кожата по време на почистване, правейки я нежна и гладка.

- Glycerin, извлечен от природата. Този вълшебен овлажнител прониква дълбоко в кожата, предоставяйки интензивна хидратация и задържане на влагата за дълго време.

- 12HSA, впечатляваща про-липидна формула, която стимулира процеса на самоовлажняване на кожата, като по този начин подобрява нейната устойчивост, както и способността ѝ за възстановяване.

- DEFI и Glycinate са две ефективни почистващи съставки, които не само придават усещане за нежност на кожата, но и създават и приятна пяна при измиване.

За топлите дни е особено подходящ Dove Rejuvenating Cherry and Chia Milk, който ще освежи сетивата ви с аромата на череши и чия.

Woman.bg съветва: Докоснете се до вълшебството на нежната грижа от Dove, в която внимателно подбраните съставки се превръщат в магия за вашата кожа. Открийте техния невероятен ефект и се насладете на подхранената си и защитена кожа. Вашият домашен СПА ритуал ще ви накара да се почувствате специални всеки ден.

(в материала има продуктово позициониране)