Автор
Весела Георгиева

Ако закъснеете в Париж: Летящо такси е на вашите услуги

За първи път във Франция летящи таксита ще превозват пътници в небето над Париж. Новото превозно средство се задвижва с електричество и развива максимална скорост във въздуха от 110 км/ч. Което трябва да признаем си е една доста прилична скорост за града.

По-бързо от кола, щадящо природата и по-безопасно е. Наричат ги „въздушна „Тесла”. Експерименталната услуга трябва да бъде в помощ на хората за първи път следващото лято по случай Олимпийските игри в Париж.

View post on Instagram
 

Тестови полети в небето над френската столица се правят повече от година, а наскоро въздушните таксита бяха специално представени по време на най-голямото авиошоу – това край Париж.

Въздушното такси се захранва от бордови батерии, има обхват от 35 километра и може да развие скорост до 110 км в час. Може да излита и да се приземява в пространства с малък диаметър, което го прави подходящо за града.

View post on Instagram
 

Около десет летящи таксита ще превозват пътници между основните парижки летища. Цената все още е мистерия. В момента се чака одобрение на услугата от гражданската авиация.

Междувременно, китайски производител представи друг революционен проект за летяща кола. Иновативното превозно средство преминава безпроблемно между въздушен и сухопътен режим.

Летателната част и шасито са отделни - шасито прибира крилата си при шофиране на сушата и се отделя при полет, пише Lupa.