Автор
Теодор Муховски

Мислех, че съпругата ми ми е простила за изневярата, докато не научих жестоката ѝ тайна

Съпругата ми прости бурната ми афера със семейна приятелка или поне аз си мислех, че ми е простила. Но наскоро разбрах, че когато съм я канел на спа уикенди и тя ми е отказвала, всъщност се е наслаждавала на бурни страсти с много мъже.

Приятелите ми продължават да ми натякват, че съм слаб, защото оставам с нея, след като им признах, че ми е изневерявала с поне седем мъже. Все още я обичам, въпреки че съм истински съкрушен и унизен.
Аз съм на 61 години, а жена ми е на 55. Заедно сме от 34 години и си мислех, че имаме чудесен брак. Двамата ни синове вече са пораснали и имат свой собствен живот. Късметлии сме да имаме добра работа и да се радваме на достатъчно време за почивка.
Признавам, че интимността между нас е намаляла до нула и мисля, че се дължи на две причини.



Първоначално, когато моята извънбрачна връзка приключи преди 11 години, се борехме да върнем физическата страна на отношенията ни в нормален ритъм. Но през годините сексуалното ми желание към ния почти изчезна.
Подозирах, че на съпругата ми ѝ липсва повече, отколкото си даваше сметка, но тя винаги ме уверяваше, че това няма значение за нея.

Сега признава, че всъщност е била сексуално разочарована, но не е искала да ме кара да се чувствам зле.



Извинява ми се всеки ден и казва, че не можела да понесе факта да ме загуби. Чувствам се объркан и не знам как да преодолея това. Потърсих помощта на психолога, ето какво ме посъветва той:

„Приятелите ви може да имат добри намерения, но само вие можете да решите кой е най-добрият вариант за вас. Изграждането на доверие ще отнеме време, но възприемайте това като знак, че трябва да възобновите интимността помежду си.
Ако сексуалното ви желание е намаляло драстично, струва си да проучите на какво се дължи това.



Чувствате ли се стресирани, или депресирани? И двете могат да повлияят на либидото ви.

Посетете Вашия лекар, за да разгледате възможните причини. И уведомете съпругата си, че бихте искали да потвърдите физическата привързаност във връзката ви и че искате да върнете нещата в правия път.
Можете да започнете, като се целувате и прегръщате повече, за да се сближите отново физически. Звучи, че тя искрено се разкайва, но не можете да запазите чувствата си за вечни времена, така че кажете на съпругата си истината. Тя трябва да знае, че не сте се примирили с нейното предателство.“