Автор
Антония Дамянова

Тези хора ще издържат на всяко изпитание: Топ 3 на зодиите с непоклатима психика

Защо при дадена неприятна ситуация едни изпадат в депресия и се затварят в себе си, а други оставата като непоклатими оловни войници? Всичко е въпрос на... астрология, казват експертите.

Раздялата с любим човек, загубата на работа, здравословни проблеми - това е само част от проблемите, с които всеки от нас може да се изправи в един или друг момент през живота си. Но защо преживяваме почти едни и същи събития, а реагираме на тях по различен начин? Разбира се, всичко това много зависи от възпитанието, от средата, в която расте и живее човек и от много други фактори. Но няма да изключим поведенческите мотиви, заложени в нас от раждането.

И така, днес съставихме ексклузивен топ списък на най-коравите знаци от зодиака - тези хора, които лесно издържат на всякакви изпитания. Каквото и да се случи в живота им, те успяват да запазят стоическо самообладание. Те не могат да бъдат огънати или счупени. Нека разберем кои са тези късметлии според астролозите:

Скорпион

Започваме с първенците в тази класация - Скорпионите. Знакът на зодиака, който е под контрола на Плутон - планетата на смъртта, е устойчив на всякакви кризи още от детството. И между другото, често се случва точно тези кризи да следват такъв човек буквално по петите през целия им живот. Да, на тези хора им е трудно, но поради силния си характер лесно се измъкват от всякакви неприятности.

Вътрешно, разбира се, не им е лесно, защото Скорпионите не обичат да споделят, когато нещо ги разстрои и предпочитат да крият емоциите си в себе си. Затова външно те изглеждат като същински спартанци - хладнокръвни, спокойни и непоклатими.

Дева

На второ място в нашия списък на упоритите и устойчиви зодии е... Девата! Девите са най-рационалният знак на зодиака и затова не се характеризират със склонности към меланхолия и сантименталност. Ако един Рак например, виждайки някаква проява на несправедливост, може лесно да пролее сълза, то Девата винаги ще предложи своята логична версия на случилото се.

Девите подхождат към всичко, което се случва, с хладен разум и скептицизъм. Трудно е да ги ядосате, тъй като рядко показват емоции. Те лесно успяват да излязат от кризи с достойнство и със сигурност няма да мрънкат за дреболии.

Козирог

На почетното трето място са Козирози! Те са другият земен знак, който не се характеризира с прекомерна чувствителност. Подобно на Скорпионите, Козирозите задържат много в себе си, крият чувствата си от другите хора, поради което успяват да запазят лицето си непоклатимо във всяка ситуация.

За тях не е типично да вземат нещо присърце, защото се ръководят преди всичко от разума. Разбира се, силните сътресения също са трудни за Козирозите. Но, за разлика от други знаци на зодиака, те умеят да изглеждат спокойни и достойно да се измъкват от всякакви неприятности - с високо вдигната глава.

Четете още: Комплексите на мъжете разкрити: Как зодията определя самочувствието им