Автор
Ева Лъчезарова

Mustela и ти: Днес всички можем да се обединим, за да оставим една по-чиста планета на децата си

„Великите неща не се правят чрез импулси, а чрез серия от малки неща, събрани заедно.” - казва Винсент ван Гог, а думите му сякаш имат още по-голяма сила в наши дни.

Значителна част от хората са на мнение, че опазването на околната среда и това да оставим една по-чиста планета на децата си е огромна и почти непосилна задача. Истината обаче е, че великите неща всъщност са резултат от малки стъпки, които всеки от нас би могъл да започне да прави в ежедневието си. Важно е постоянството, което води със себе си усещането, че вършиш нещо наистина значимо.



Устойчивият начин на живот е тема, за която говорим все по-често, а днес ще ви дадем конкретен пример откъде можете да започнете. Идеята зад термина “устойчив” се крие в това да дадем приоритет на използването на природни и възобновяеми ресурси, вместо непрестанно да създаваме излишни отпадъци и по този начин допълнително да замърсяваме вече задъхващата се планета.

Ако искате и вие да опитате този начин на живот, с една малка, но изключително значима стъпка, бихте могли да опитате новата биосертифицирана серия за цялото семейство на любимия ни бранд Mustela. Основните съставки в нея са френско органично маслиново масло и алое вера. Маслиновото масло е с високо съдържание на омега 6 и 9, които са известни със своите подхранващи кожата свойства, докато органичното алое вера омекотява и успокоява кожата.



Органик серията за цялото семейство съдържа 4 продукта:

Измиващ гел с нежна формула и подходящ за всеки тип коса.

Хидратиращ крем, който успокоява и най-чувствителната кожа, като в допълнение към това създава защитен филм.

Мицеларна вода без изплакване, която почиства лицето, ръцете и зоната под пелената при бебета. Подходяща е дори за премахването на замърсявания и грим при възрастните.

Крем против подсичане, който успокоява кожата на бебето и я предпазва, създавайки специален защитен филм.



Серията е сертифицирана от Ecocert Greenlife и създадена така че всички продукти да бъдат екологични, както отвътре, така и отвън. Почистващите формули са биоразградими, което означава, че продуктите не оставят трайни следи във водата, когато попаднат в канализацията. Всички опаковки са изработени от устойчиво добита захарна тръстика и са напълно рециклируеми. В допълнение към това са премахнати всички вторични и картонени опаковки, за да се минимизира максимално отпечатъка върху околната среда.

Така Mustela ви дава възможността да използвате една козметична серия за всички членове на семейството, която е създадена с мисъл за бъдещето на нашите деца. По този начин бихте могли да сложите началото на своя устойчив начин на живот, или да го обогатите, ако вече се е превърнал във ваш девиз.