Автор
Антония Михайлова

Орнела Мути на 69 и тайните за нейната младост и красота

Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси в света празнува своя 69-и рожден ден. А за годините си тя изглежда толкова зашеметяващо, сякаш е разгадала формулата на вечната младост.

Италианската киноикона, която в миналото едва не отне неустоимия Адриано Челентано от семейството му, днес е същата онази ослепителна красавица с чувствени устни, покоряваща усмивка и очи, които все така завладяват мъжете с мистериозния си блясък. Днес неувяхващата Орнела продължава да излъчва онзи магнетичен чар, който я превърна в една от най-харизматичните и ухажвани жени по света. А как актрисата успява да избегне "ударите" на възрастта, самата тя споделя неведнъж пред медиите:

1. Пълноценен сън

Актрисата отдава голямо значение на пълноценния сън. 9-часовият сън, премахва всякакво чувство на тревога, освежава кожата и се грижи за общото физическо здраве, категорична е Мути. Многогодишният ѝ опит показва, че този доста простичък начин е много полезен за общото състояние на всяка жена, която иска да остане в добра форма.

2. Не близва алкохол

За да запази свежия си вид, Орнела отдавна се е отказала от консумацията на какъвто и да е алкохол. Същото актрисата е направила и с цигарите – лош навик от младостта ѝ.

3. Казва Не на пластичната хирургия

Мути е и пламенен противник на пластичната хирургия и никога няма да се съгласи с все по-налагащото се в последно време мнение, че с помощта на хирург можеш да си върнеш изгубената красота. На въпрос, касаещ се до красивия ѝ бюст пък, тя отдава дължимото на времето, в което е кърмила трите си деца.

4. Грижи се за физическата си форма

Орнела тренира редовно, като основният акцент, на който тя отдава внимание, е не силата, а ритъма на движенията. Това я учи на самоконтрол и правилно дишане. Мути е страстен привърженик и на йогата. Тя е убедена, че асаните, които изпълнява, са един от най-ефективните начини за поддържане на форма и борба с излишното тегло.

5. Консумира редовно плодове, зеленчуци и от време на време спагети

Сред продуктите, присъстващи редовно в менюто на актрисата, са зеленчуците, плодовете, морските дарове и... любимите ѝ спагети. За сметка на това обаче тя отдавна е изключила от него месото. Все пак звездата признава, че от време на време си позволява похапването на сладкиши или продукти от типа на обожаваната от нея пица, Прави го обаче рядко и в ограничени количества.

6. Пие много вода

Актрисата споделя, че пие не по-малко от 2-3 л вода на ден. Италианската красавица е категорична, че честата консумация на вода има изключително благоприятен ефект върху косата и кожата на лицето ѝ. Тя съдейства за добрия метабилозъм на тялото и прочиства организма от натрупаните токсини.

7. Рядко използва козметика

Орнела Мути признава, че рядко посяга към декоративната козметика, но когато я използва, винаги избира нежни цветове, които не прикриват нейната индивидуалност. Фон дьо тен слага изключително рядко, тъй като запушва порите и състарява кожата. Актрисата смята, че към възрастта трябва да се подхожда философски, да не се прави трагедия заради всяка бръчка по лицето. "Всяка възраст има своята красота", добавя още Мути.



Четете още: Моника Белучи на 55 - една прелестна жена, другото име на красотата