Автор
Весела Георгиева

Секси си, като участничка в 'Ергенът': Отчаяните българки с напомпани устни - начин на употреба

Шоуто "Ергенът" се завъртя в ефира на Би Ти Ви и предизвика буквално лавина от коментари. От най-неприятните до сравнително по-меки... Каква е причината за вълнението на зрителите в социалните медии?

View post on Instagram
 

Той е чаровен. Виктор, ергенът. Да, казват, че си е присадил коса, но това само показва, че е малко суетен, че държи на външния си вид и иска да изглежда добре. Разбира се, не трябва да пропускаме и тази подробност, че момчето работи като модел.

Аууу, написа една жена във фейсбук. "Моят син е на 31, а този ерген има такива бръчки и лицето му въобще не изглежда на годините, които е написал"... Ами, възможно е. Все пак не всички имаме късмета да изглеждаме младолики години наред. Времето понякога оставя следи. Особено, когато водим по-интензивен начин на живот. А Виктор е спортист, тренирал е от малък, работи активно, упорито. Може пък бръчките му да се приемат като вид мъжественост, улегнала, мъдра...? Или не?

Обаче последва коментар, с който не мога да не се съглася! Къде в природата сте виждали жени да се бият за един мъжкар. Обикновено е точно обратното, коментира Гергана Палинкова във Фейсбук. "Дори сперматозоидите са милиони, а има само една яйцеклетка. Тя природата си го е показала съвсем ясно кое, как и защо", пише още Гергана и е категорична - избира Жената!

И стигаме до - Жените в шоуто. Аууу! Пищят социалните мрежи. Ама това ли са жените? Ами то няма нито една без корекция. А какво е това ниво на обща култура? Как така ще си свалят гащите и как са решили, че АЕЦ означава "Авио електроцентрала"? Въобще пълна излагация. Вярно, че дамите, които се състезават за сърцето на елитния ерген са далеч от представата ни за учени от БАН, обаче ако трябва да правим сравнения, то и в "Стани богат" не пращят от знания. Пък второто шоу е точно за това - богата обща култура и познания. А в Ергена не са дошли да си показват дипломите, нали? Дошли са да спечелят състезанието - не за сърцето на този мил млад мъж, който по една или друга причина се е оказал приклещен в главната роля на шоуто, а за първото място, за хонорара.

View post on Instagram
 

Не е ерген! Това пишат други коментиращи. Имал си бил връзка. Дълга. Обаче тя ли го зарязала, заедно ли са още, не е ясно. Шушука се, че още били заедно, но заради шоуто демонстрирали раздяла. Други пък, по-запознати пишат, че Виктор останал сам точно преди старта на шоуто и затова се е решил на това самоубийствено, според някои, решение - да стане главен герой в риалитото.

Сега, то е ясно, че едва ли ще срещне любовта на живота си в тв предаване. Но защо пък не? Да не би Тиндър да е нещо по-различно? Или пък социалките? Същата боза, ако питате мен. Просто тук изведнъж се появявате напудрени, сресани и облечени подобаващо в национален ефир. Всеки Дон Жуан от Тиндър само би могъл да мечтае за подобна аудитория и изява. А Виктор е модел. Как ще му се отрази на кариерата участието? Естествено, ще получи лек тласък нагоре. Става популярен. Това, което никой друг освен телевизията не може да му даде - разпознаваемост, популярност, а оттам и успех. Все неща, които в днешно време струват скъпо.

Що се отнася до самия формат - евтин бил, не показвал най-добрата извадка от родната действителност... Че то това да не е Мис България или Мис БАН? Става въпрос за шоу, мили ми Смехурко. Шоу, което се бори за рейтинг и продава реклама. Печели аудитория и продава рекламно време. Самият факт, че от два дни всички говорят за това шоу, показва, че неговите автори са си свършили предобре работата.

"Телевизията е бизнес, а бизнесът има нужда от пари, тези пари идват в случая от реклама, която идва от зрителския интерес. И ако бяха вкарали хипотетично 20 умни и интелигентни жени (което няма как да сe случи) шоу нямаше да стане... Вкарваш прости хора и гледаш сеир - българинът за това умир. Да се присмива на някого и т.н. Добър ход на Би Ти Ви и ако продуцентите и психолозите успеят да ги провокират към скандали, ще е още по-успешен формат.", пише Кирил Танев.

Народът иска хляб и зрелища. Напоследък при хляба има сериозна инфлация, затова пък зрелищата ни са на световно ниво.

View post on Instagram
 

А смешките, заливащи мрежата, са като безплатна реклама за шоуто. По-добре нямаше как да им се получи. Сега остава да видим колко скандала са успели да произведат сценаристите и кои от дамите ще бъдат най-напористи в кеча за сърцето на Виктор.

Забавлението ни е гарантирано. Всички съставки са на лице!

Вярно, чуждите издания на формата са доста по-различни. Там жените са по-истински, различни наистина - и като професии, като външност, като интелект, но пък и публиката е различна. Замислете се над това. Струва си да си зададем въпроса щяхме ли да гледаме и коментираме, ако всички попаднали в кастинга са мили, възпитани и знаещи. А?

"Всъщност това е най-безумното нещо, което някога съм правил в живота си.“, казва Виктор Стоянов, най-известният ерген в България. Да му вярваме или не - всеки сам си преценя. И за гледането е така.

Ако трябва да се позовем на Мария Антоанета - като няма хляб, яжте пасти. Като няма нормални момичета, гледайте отчаяни булки с напомпани устни. Като нямате начин да си направите живота по-интересен, живейте със страстите на другите и ги обсъждайте.

Иначе истината е, че един психолог е събрал един каст в едно шоу и е ясно какво ще става. Има избрани няколко девойки, които са лидери. Няколко, които са по-ревливи. Няколко, които са по-интелигентни. Ще гледаме серия след серия рев, лидерски битки, целувки и бекстейдж интервюта в стил "когато той ме погледна, имах чувството, че е влюбен в мен".

Истината обаче е, че след ергенът ние, порасналите момичета ще си имаме едно наум за ергените. Вие, възмутените читатели ще си имате едно на ум за реалити форматите. Но девойките на 15, които сега гледат шоуто... ето за тях ми е жал. И ако ги видите утре с напомпани устни, да знаете - сигурно много им се иска да участват и те в "Ергенът". А иначе, сигурни сме - клетия ерген иска добро, работливо, секси момиче, с което да може да си готви мусака, да тренира от време на време и да не му изневерява. Горе долу в тази последователност, без много отклонения.

А, забравих - и да не смята, че е прекалено красива, за да работи за заплата. Защото другото си е проституция, да си го кажем съвсем реално. Намираш си богат мъж и получаваш пари и услуги, срещу секс. Дайте да не ги наричаме нещата с други имена. Че момичетата започнаха напоследък масово да се чудят дали не са прекалено красиви, за да работят за заплата... пък то...