Автор
Весела Георгиева

Няма да повярвате! Вижте колко много ползи носи една усмивка

"Усмивката - тя среща двама млади"... Нещо такова се пееше в една наша песен. И е факт. Усмивката не само ни среща, тя ни отваря и куп врати. Носи ни само ползи. Вижте какви!

Усмивката предизвиква доверие. Да, в днешното намусено и стресово време, усмивката ни казва, че срещу нас стои човек, на когото можем да се доверим.

Усмивката кара другите да ни прощават по-лесно!
Когато хората са били хванати в простъпки и нарушаване на правилата могат да предизвикат толерантност и милостиво отношение, ако се усмихнат, като дори няма особено значение дали усмивката е фалшива, виновна или напълно искрена.

Усмивката извинява нещо, което сме направили без да искаме... Забравили сте да купите подарък на половинката си за годишнината? Забравил сте името на важен клиент? В тези и всякакви подобни случаи усмивката е начинът на поведение, който ще “разчупи леда”.



Усмивката е много силен начин да намалим бързо и ефективно стреса и притеснението при създала се негативна ситуация. И със сигурност ще подобри настроението ни.

Когато сме нервни или стресирани, е по-малко вероятно да видим идеи, които са по периферията на съзнанието ни. Усмивката може да ни помогне да ги забележим.

Усмихнете се за секс! Усмивката на жената има магически ефект върху мъжа. Изследване е открило, че когато една жена е установявала контакт с очи, е била потърсена в 20% от случаите. Но когато е добавила и усмивка, е била потърсена в 60% от случаите.



Скрийте истинските си мисли! До скоро психолозите смятаха, че искрената усмивка, която стига чак до очите, не може да бъде фалширана. Но скорошни изследвания показват, че до 80% процента от хората могат да имитират искрена усмивка или поне донякъде.

Усмихнете се и светът ще се усмихне с вас.