Автор
Ева Григорова

Ад в Китай: Вижте лагерите за карантина, в които изпращат хората

През истински ад преминават жителите на няколко града в Китай, за които има подозрения, че може да са заразени с Ковид. Комунистическата страна е издигнала огромни лагери за карантина, в които се настаняват лицата, които са били контактни с болни от коварния вирус. Мярката е част от стратегията на Пекин за нулев Ковид и се прилага с пълна сила, въпреки че възпирането на Омикрон на практика е почти невъзможно поради факта, че той е много заразен и се разпространява изключително бързо.

От видеа и снимки, които китайци качват в социалните мрежи, става ясно, че в момента към лагерите за карантина се извозват хиляди, сред които има бременни жени, възрастни хора и деца. Хората се настаняват в тесни кутийки само с едно легло и тоалетна. В тези базови условия и с оскъдна храна те трябва да останат в продължение на две седмици.

Около 20 милиона души в Китай вече са блокирани по домовете си, без право да излизат дори да си купят храна. Освен Сиан, под карантина са вече и градовете Анян и Юджоу. Анян, в който живеят 5,5 млн. души, е блокиран от късно в понеделник заради два случая на Омикрон.

Кадри показват и как служители, отговарящи за спазването на правилата, бият хора, осмелили се да излязат навън.