Кой е първият ВТОРИ мъж в историята на САЩ - накратко за Дъг Емхоф

На 20-и януари 2021 г. Камала Харис ще стане първата чернокожа жена вицепрезидент в историята на САЩ, а съпругът й Дъг Емхоф ще се превърне в първия “втори джентълмен”. Той е и първият евреин, женен за президент или вицепрезидент.

56-годишният Дъг Емхоф е роден в квартала “Бруклин” в Ню Йорк, той е син на дизайнер на дамски обувки. Когато е тийнейджър, семейството му решава да се премести в Лос Анджелис. Емхоф е завършил юридическия факултет на Университета в Южна Калифорния и развива кариерата си на адвокат в продължение на 30 години.

View post on Instagram
 


Запознанството на Емхоф и Харис е изключително любопитно, тъй като всъщност представлява “сляпа среща” уредена от приятел на адвоката.

Дъг признава, че за него това е било любов от пръв поглед и от тогава насам двамата са неразделни. Камала Харис пък наскоро разкри, че след първата им среща бъдещият й съпруг й изпратил по имейл датите, в които е свободен през следващите няколко месеца, за да се разберат кога точно да се видят отново.

Двамата сключват брак през 2014 година. Преди да срещне Харис обаче Дъг Емхоф е бил женен за филмовата продуцентка Кърстин Емхоф, от която има две деца – Кол и Елла. Двамата се развеждат след брак продължил 16 години.

View post on Instagram
 


„Ние сме едно модерно семейство”, споделя Камала Харис за отношенията си с децата. „Смятам, че ключът към връзката ми с Кол и Елла, е отношението ми към майка им. Ние сме приятелки. Наистина бях привързана към Дъг, но мисля, че децата му наистина ме подтикнаха към стъпката да създам семейство с него”, разказва още Харис

View post on Instagram
 

Четете още: Коя точно е Камала Харис - жената, която ще управлява Америка