Той иска да е баща, а за нея бременността е просто хоби

Светът е голям и случаен секс дебне отвсякъде, а с него понякога идват и бебета. Какво да се прави – живот! Днешната ни история може да звучи на пръв поглед забавно, но всъщност ни кара да се замислим за това колко са важни решенията, които взимаме за секунди. Ето какво се случи на едно наивно 24-годишно момче и 22-годишно момиче, за което бременността изглежда по-скоро като хоби:

„Бях на рожден ден на мой близък приятел. Бяхме голяма компания и определено доста се забавлявахме. Забелязах едно красиво момиче, което изглеждаше в чудесна форма, беше облечена в къса рокля, която подчертаваше стегнатото ѝ тяло. Тя се забавляваше, танцуваше, беше толкова усмихната и някак приветлива.

Заговорихме се, танцувахме, смяхме се и от дума на дума се разбрахме да я изпратя до тях. В хода на разговора тя ми сподели, че има 5-годишно момче и 3-годишно момиче, които живеят при майка ѝ.



Когато стигнахме до апартамента ѝ, тя ме покани да вляза вътре и щом затворихме вратата, започнахме да се целуваме. Почти веднага след това свалих роклята ѝ, за да се насладя на това страхотно тяло. Правихме страхотен, див секс, но без да се пазим. Тя ме увери, че пие противозачатъчни и няма защо да използваме презерватив и аз ѝ се доверих. Прекарахме си чудесно и не се чухме повече, докато един ден...

Тя се появи на вратата ми, размаха положителен тест за бременност и ми изтърси:
„По всяка вероятност бебето е твое, но правих секс с още едно момче два дни, след като бях с теб. Ще задържа детето, не искам нищо от теб, просто реших, че е редно да знаеш.“



Истината е обаче, че не искам да съм баща задочно. Винаги съм се виждал като говорен баща и мъж, който има здрава връзка със семейството си. Само че си представях, че това ще се случи в подходящия момент. Какво да правя?“
, Димитър.

Съветът на специалист:

Да започнем оттам, че тя е майка на две деца, които обаче не живеят с нея, а с баба си. Това означава, че момичето не държи да прекарва много време с тях и съвсем не е готова да им даде стабилност. Кое те кара да мислиш, че отношението ѝ към вашето дете ще е различно?

Решението дали ще задържи бебето, или не е главно нейно, но трябва да си поговорите сериозно преди това. Попитай дали е готова да бъдете семейство и може би трябва да знаеш, че вероятно това момиче е имало трудно минало като самотна майка.

След това направете тест за бащинство, за да знаеш дали детето е твое. И ако е, то се увери, че ще можеш да участваш пълноценно в отглеждането му и да се надяваме, че родителите ти ще те подкрепят.



И внимавай със случайния секс в условия на пандемия!

Четете още: 40-годишните жени задължително с по-младо гадже. Полезно е за здравето