Били Айлиш е най-добра изпълнителка на наградите "Билборд". Големият победител е... (Видео)

Рапърът Пост Малоун е големият победител на музикалните награди на сп. "Билборд" тази година. Музикантът, който получи 16 номинации, си тръгна от церемонията с цели девет отличия - включително и най-важната - за най-добър изпълнител.

"Пoрaзeн cъм oт oбичтa, кoятo ми зacвидeтeлcтвaхтe", зaяви Мaлoун дoкaтo пoлучaвaшe нaгрaдaтa cи в "Дoлби тиътър" в Лoc Aнджeлиc, връчeнa oт вoдeщaтa Кeли Клaркcън.

Номинациите му бяха връчени по особено закачлив начин - чрез пазарска количка от водещата Кели Кларксън, която ги тласна към него "в COVID стил".

За първи път в историята на наградите на "Билборд" тяхното връчване се осъществи без присъствието на публика в залата. Затова пък на сцената се появиха всички номинирани артисти, но с маски на лицата.

Много от тях използваха случая, докато са на сцената пред телевизионните камери, да призоват зрителите да гласуват на президентските избори в САЩ.

View post on Instagram
 


Лизо прие наградата за най-добре продаван изпълнител на песни. Тя се появи с рокля с надпис "ГЛАСУВАЙ" и произнесе страстна реч за смисъла на това всеки да даде своя вот в предстоящите на 3 ноември президентски избори в САЩ.

Били Айлиш грабна общо три награди, включително за най-добрата изпълнителка и най-добър нов изпълнител, също не пропусна да призове феновете: "Моля, гласувайте, носете маска, мийте си ръцете и бъдете в безопасност."

View post on Instagram
 


Изпълнението на Деми Ловато на новата ѝ песен "Commander-In-Chief" пък беше цензурирано от NBC. Според TMZ това се е наложило заради факта, че посланието за гласуване на певицата в песента представлявало директен призив за гласуване срещу президента Доналд Тръмп, вместо да носи неутрален характер.

Телевизията все пак благоволи да публикува кадър от изпълнението на Ловато, на който доминира надписът "Гласувай". Ловато сподели снимката, но без коментар.


Лил Наш X отнесе четири награди за своя хит „Old Town Road“. Кънтри ветеранът Гарт Брукс бе обявен за музикална икона (отличие, чиито предишни носители са Принс, Дженифър Лопес и Марая Кери), Бад Бъни - за топ латино изпълнител, и Хари Стайлс - който не бе на церемонията - за постижения в класациите.

Призовете за най-активна и успешна дейност спечелиха Пинк и сър Елтън Джон, а наградата на феновете отиде в ръцете на корейското чудо BTS.

View post on Instagram
 

Вълнувaщ мoмeнт в цeрeмoниятa бe изпълнeниeтo нa Джoн Лeджънд нa пeceнтa "Nеvеr Brеаk". Тoй пocвeти песента нa cъпругaтa cи Криcи Тейгън, кoятo нacкoрo нaпрaви cпoнтaнeн aбoрт.

Четете още: Джон Леджънд и Криси Тейгън потънаха в скръб. Загубиха бебето си