Автор
Кристина Кирова

Осиновено момиченце със синдром на Даун се превърна във фотомодел

Всеки човек идва на тази земя с мисия – някои са тук, за да оставят ярка следа в изкуството, науката, а други, за да направят света малко по-добър и да ни докажат, че в различните се крие чиста и неподправена красота. Те нямат привилегията да бъдат като нас, но са специални. За тях обикновеният живот е изпитание, но с любов и приемственост всичко е възможно. Доказателство за това е малката Лиса – едно приказно момиченце, към което съдбата е била твърде сурова.

View post on Instagram
 

Тя се появява на бял свят като нежелано дете с проблем, от който всяка майка изпитва ужас. Лиса страда от синдрома на Даун... Дали заради това, или по друга причина, тя е лишена от любовта и грижата на родителите си и не след дълго е изоставена в дом. Съдбата обаче решава да ѝ намигне и един ден Лиса получава шанса да израсне в семейство, което е готово да прегърне предизвикателството да я отгледа, въпреки синдрома, от който всеки родител се плаши.

View post on Instagram
 

Млада двойка решава да осинови момиченцето и да я спаси от жестокия свят, като ѝ даде закрила и много любов. Катя е новата майка на Лиса и въпреки че не е нейна кръв, тя я обича като свое дете. И не само това – превръща я в истинска сензация и се гордее с нея.

View post on Instagram
 

С годините Катя открива все повече красотата в Лиса и не спира да ѝ се любува. Младата майка има специален усет към естетиката, тъй като е професионален фотограф и като такава тя умее с лекота да накара човек да погледне през нейните очи и да направи света малко по-красив и някак по детски чист.

Катя признава, че едно от любимите ѝ занимания е да снима Лиса и да ѝ прави корони от цветя. Специално за снимките тя ушива и костюми за малката си принцеса, с които изглежда още по-приказно. Благодарение на дарбата си, Катя разказва истории с изкуството си и успява да стопли душите ни. А малката Лиса е истинско доказателство за това, че децата със синдрома на Даун са специални и красиви, точно заради своята необикновена природа.

View post on Instagram
 


Четете още: Тя роди на 60! Вижте как се развива дъщеря ѝ днес