Автор
Woman.bg

Фатален 8-часов изпит рискува живота на децата в Южна Корея

Може би не сте чували за такъв изпит, но е любопитно да знаете, че всяка година във втория четвъртък от месец ноември гимназистите в Южна Корея се изправят пред голямо изпитание и това е изпитът CSAT.

Какво представлява?

Това е изпит, който продължава осем часа, дори и повече. Тогава младежите решават тестове по корейски и английски език, математика, история и какво ли още не...

View post on Instagram
 


От него зависи приемът в университет и развитието на всеки един младеж. В този ден изпитът е приоритет на цялата нация. Какво значи това ли? Сега ще ви разкажем.

В този ноемврийски ден служителите започват работа с час по-късно, а учениците получават предимство на пътя - често са придружавани от полицейски служители до даденото училище, където ще полагат изпита. Това масово изпитване води до проблеми в трафика. Заради това се пускат допълнителни автобуси и влакове - преди и след изпита.

Тестът задължително трябва да се провежда в тиха и много спокойна среда. Точно заради това в този ден всякакви протести са забранени.

За съжаление изпитът CSAT води до много голяма доза стрес и депресия сред учениците. Доста подрастващи дори решават да сложат край на живота си. Най-много самоубийства се регистрират именно през месец декември, точно тогава излизат резултатите от теста. Тъжно, но факт!

View post on Instagram
 


"Повечето ученици се представят по-зле на реалния изпит, отколкото на предварителен, защото са изложени на голям натиск. Дори и учениците, които са се справили добре с практическите тестове, се справят по-зле в деня на големия тест заради стреса, на който са подложени", казва 19-годишният Лий Йеон.

Много студенти се явяват на изпита няколко пъти, което кара учениците да се срамуват, тъй като е предпоставка да бъдат смятани за не много интелигентни.

View post on Instagram
 

Подготовката за изпита продължава цял ден, в продължение на дълги часове. През уикенда ученето също е задължително. Учениците в Южна Корея наистина са толкова заети, че нямат много забавления. Обучението е на преден план.