Автор
Woman.bg

Какво да правя: Мъжът ми е 7 години по-млад от мен

Заради разликата във възрастта двамата дълго не се решавали да се съберат. Днес обаче двойката гледа на живота си с оптимизъм и чувство за хумор. Представяме ви историята на една анонимна читателка.

„Не помня някога да съм харесвала по-възрастни от мен мъже. Напротив – винаги са ме привличали младежи, но не можех и да си помисля, че мъжът ми ще се окаже 7 години по-млад от мен… Запознахме се на работа и веднага си допаднахме. Когато се разбра, че той е на 20, а аз на 27, и двамата бяхме много изненадани – той ми изглеждаше по-зрял, а аз на него му се струвах по-млада. Мен тази разлика във възрастта не ме смути, но Сергей явно се чувстваше неудобно. Сигурно заради стереотипа за по-възрастната жена, и то с толкова години… Но аз бях готова да пробвам.

Веднъж всички празнувахме рождения ден на шефката ни, после ние двамата с още една двойка решихме да се разходим из нощния град. В крайна сметка се оказахме на гости у единия от нас – и там, в доста отесняла обстановка, правихме секс за пръв път. Актът не беше твърде сполучлив, честно казано. Мислех си, че ще има продължение, че ще започнем да излизаме заедно. Но Сергей се отдръпна, а когато се опитвах да поговоря с него, казваше „Не го взимай на сериозно, просто исках да пробвам с по-възрастна от мен жена“.

Минаха няколко месеца, преди той да поиска да се сближим. Връзката ни се развиваше стремително, постепенно ставахме „двойка“. Пробвахме всякакви немислими неща, правихме различни експерименти, откривахме за себе си нови удоволствия. На мен безумно ми харесваше това, което ставаше между нас, наслаждавах се на всяка секунда, бях влюбена и обсебена от мисли за секс…

Никой мъж преди не е бил толкова внимателен към мен


Нищо чудно, че за пръв път изпитах оргазъм именно със Сергей. Събрахме се да живеем заедно, а след около две години се оженихме. Предложението му беше много оригинално – на рождения си ден се прибрах вкъщи и намерих бележка, водеща към друга бележка, която ме насочваше към следваща. Целият апартамент беше напълнен с подсказки, приятни дреболии и подаръци. Последната бележка ме отведе до диктофона с надпис „Пусни ме“. Включих го и чух най-нежното предложение за брак…

Приех го без колебание – винаги съм вярвала, че това е правилно, че нещата ще се наредят и че въпреки възрастта си той ще стане добър съпруг, с когото ще се чувствам спокойна и сигурна. Освен това бях влюбена!

След две години ни се роди син. Изненадващо детето донякъде ни приравни, ние за пръв път станахме родители и забравихме онази прословута разлика. Понякога мъжът ми се шегува, че ако не се навия за второ дете, той ще трябва да си потърси по-млада жена…

За мен нашата връзка е стимул да се поддържам, да се старая да изглеждам добре

Разликата във възрастта при нас често става повод за шеги. Когато се опитвам да го пратя на фитнес, той винаги възразява, че ако отслабне, ще му налетят младите момичета и после ще съжалявам. Не бих казала, че не ме е страх от това. Разбирам, че всяка една връзка може да приключи, на всякаква възраст и във всяка една двойка. Но не виждам голяма разлика между нашия брак и браковете на някои връстници. А и мъжът ми не ми дава поводи за ревност.

Сексуалната култура и опитът се придобиват в дълга и изпълнена с доверие връзка. Случайният секс е просто запознанство. Дълбочината, силата, опознаването и пълното разкриване на себе си и партньора – всичко това е резултат от постоянна връзка. След раждането на детето и 4 години само официален брак сексуалният ни живот малко поутихна.

Но той все така има нужда от много секс – и обича да го подчертава. Аз обикновено не съм против, макар че понякога повече ми се спи – това е доста стандартна история в един дългогодишен брак. Гледам на бъдещето философски – защото за нас то вече е настъпило! За мен нашата връзка е стимул да се поддържам, да се старая да изглеждам добре. Но двамата заедно полагаме усилия връзката ни да е устойчива и да се развива. И за двама ни това е нишката, на която се крепи нашият живот. И на мен това ми харесва“.