Автор
Woman.bg

10 издайнически признака, че вече не го обичаш

Понякога във връзките става така – чувствата просто угасват… И пак добре, ако човек веднага се усети и вземе нужното решение. Но по-често се случва да не искаме да вярваме в този тъжен завършек, вкопчваме се в изтърканите си емоции и в спомените си. Какви признаци показват, че е време да сложиш точката?

Ти си отворила тази статия

Първият ни малък капан те причаква още в първата подточка. Време е да си признаеш, че не си отворила тази статия само от чисто любопитство. Дълбоко в душата си ти отдавна се съмняваш в чувствата си към партньора и им търсиш потвърждение, някакъв знак свише или мъдър съвет. Но истината е, че само ти можеш да решиш дали да бъдеш с този човек или не. Опитай се да надзърнеш в душата си. В следващите подточки ще се постараем да те насочим.

Всичко те дразни

През първите дни, седмици и месеци от запознанството си била очарована от този мъж. В началото винаги е така – не забелязваме недостатъците на любимия, а някои негови съмнителни особености дори ни се струват сладки. С времето тази еуфория преминава и започваме да сортираме нещата – кое наистина е сладко и с кое направо не може да се живее. Крайната фаза е, когато вече нищо сладурско не е останало. Всяка стъпка и всеки жест на партньора предизвиква у теб желание да извъртиш очи и изкривиш уста в гримаса.

Ти вече не си му огледало

Когато харесваме някого, ние подсъзнателно копираме жестовете му. Той се движи – и ти се движиш, той се смее – и ти се смееш. Това не се случва с хората, котио са ни неприятни. От тях се опитваме да се разграничим, затова правим точно обратното на това, което правят те.

Вече няма нежни обръщения

Няма значение как си викала преди на партньора си – Зайко, Тигър, Котьо или Шуши. Проблемът е, че един прекрасен ден е спряло да ти се иска да го наричаш така. Това за жалост не е добър знак. Ти вече не усещаш връзката помежду ви, не забелязваш особеностите му, не искаш да виждаш у него качества, които ти харесват.

Подаръците му не те радват

Колко пъти да му повтаряш, че не обичаш червени рози и пица?! А той все не може да го запомни и все това ти носи… Но тези подаръци все пак са знак за внимание. И допреди известно време все пак са те радвали. Вече не те радват – но проблемът не е в цвета на розите или в самата пица. Това е просто повод да проявиш раздразнението си и да отблъснеш мъжа.

Не се хвалиш с него пред приятелки


Да, това също е показателно. Нали сме момичета, имаме нуждата да разкажем на някого всичките си малки радости. Ако си забелязала, че партньорът ти е изчезнал от темите за обсъждане с приятелките ти, време е да се замислиш. Ако нямаш желание да говориш за нещо, или го цениш твърде високо, или не го цениш изобщо.

Ти се заглеждаш по други мъже

Когато си влюбена в един от близо четирите милиарда мъже на планетата, всички останали сякаш изчезват. Но минава известно време и започваш да сравняваш партньора си с други мъже – и то не в негова полза… При това слушаш и роднините си, които винаги му намират кусури. Щом се съгласиш с леля си, че този мъж не те заслужава, това е краят. Нещата вървят към раздяла.

Нищо безкористно

Навремето ти се е искало просто така, без повод да зарадваш любимия си. Сега в разговорите ви все по-често се появява изразът „А ти за мен какво ще направиш?“. Вече не проявяваш инициатива дори да му сипеш един чай, когато си сипваш на себе си. А в караниците ви той започва да повдига оплакването, че не му обръщаш достатъчно внимание. Какво означава това ли? Означава, че вече не те е грижа дали той е щастлив.

Той не те възбужда


Това е един от първите признаци на угасващата любов. Влечението е изчезнало? Вече не ти светват очите, когато го видиш? Целувките му не ти секват дъха? Лошо. И много тъжно. Няма връщане назад. Да правиш секс насила е като да трупаш негативна енергия в себе си, която рано или късно ще намери път навън.

Той не ти липсва

Спомни си първите ви срещи. Ти броеше часовете и минутите до момента, в който ще го видиш, нали? А и после всяка кратка раздяла беше мъчителна – ти се натъжаваше и изнервяше. С времето обаче той спря да ти липсва. Вече не изпитваш тревога, когато той закъснява след работа. Приемаш спокойно командировките му и ходенето на почивка без него. Просто вече нямаш желание да си създавате нови общи спомени. Уви, понякога става така.