Автор
Woman.bg

Знаците на Вселената, или как да превърнете лошото в добро

Съветваме ви да погледнете на света от друг ъгъл и да превърнете малките си житейски неуспехи в позитивен опит! Как ли? Ще прочетете в тази статия!

Казват, че за да мине добре денят, трябва да го започнеш правилно от сутринта – да станеш от леглото с десния крак, бавничко да си изпиеш прясното кафенце и да стигнеш до работа без задръствания. Но, както всички знаем, това рядко се случва. А и утрото или денят могат да бъдат съсипани от какво ли не – забравен вкъщи телефон, счупено токче пред ресторанта, запушена канализация… Разбира се, когато се сблъскате с проблеми, можете да си поплачете и да се оплачете на първия срещнат. Но според нас е по-добре да оцените тази неприятност като добър знак. Неслучайно се смята, че „счупеното носи щастие“. Нищо не е случайно. Включете чувството си за хумор и се усмихнете на неуспехите си!

1. Забравили сте си телефона?

Значи Вселената ви моли да си направите дългоочакваната дигитална детоксикация. Ако това се е случило в работен ден, съветваме ви да ползвате имейл или стационарния телефон в офиса. В крайни случаи можете да пишете на служебните си партньори по Фейсбук.

Ако пък сте си забравили телефона през уикенда – още по-добре! Просто се насладете на звуците на града/природата. Не е нужно да си правите селфи в парка или на път към супермаркета, нали?

2. Окапали сте си дрехите с кафе/сос?

Значи е време да зарежете перфекционизма и да проумеете, че и вие може да изглеждате неидеално. Повярвайте ни, всички сме хора и едно петно не е повод за трагедия. Ако „злополуката“ е станала преди важна среща, можете с чувство за хумор да разкажете за нея на събеседника си, а ако се случи по време на разговор – да се присмеете на себе си за своята непохватност.

Запомнете, че хората харесват щастливи хора. И най-важното е усмивката ви, а не ризата ви – с петно или без.

3. Попаднали сте в задръстване?

Можете да се дразните и да плюете по сложения на ненужно място светофар. Но по-добре ще е да се заемете с нещо, което постоянно отлагате – почетете книга, направете някое упражнение за учене на чужд език, направете си гимнастика за лице, обадете се на приятел, с когото не сте се чували от над месец, съставете си списък с желания за идната година… Така времето ще мине неусетно, а настроението ви само ще се подобри.

4. Изгубили сте вещ (пръстен, гривна, очила, чадър и т.н.)?

Този знак може да бъде изтълкуван като повод да си подарите ново украшение или аксесоар. А може би Вселената се опитва да ви напомни, че не бива да се привързвате към нищо. Няма незаменими вещи, нито незаменими хора.

5. Важна среща е била отменена?

Вдишайте дълбоко, издишайте дълбоко и посветете времето, което сте определили за тази важна среща на самите себе си. Дори и само за час можете да направите много хубави неща – от красив маникюр до приятна разходка из близкия музей.

6. Казали сте нещо излишно на погрешния човек?

Можете да се корите за своята невъздържаност или… да се порадвате, че сте искрен и открит човек. Всеки психолог ще ви каже, че да сдържате емоциите в себе си не е най-умното нещо на света. А да умеете да изкажете мнението си и да признаете недостатъците си показва, че сте силен човек.

7. Подстрижката/боядисването/оформянето на вежди са били несполучливи?

Значи е време да се приемете, каквито сте. Дори и с несполучлив цвят на косата, с твърде къса подстрижка или с твърде изтънени вежди трябва да сте сигурни, че другите могат да ви харесат. Освен това има шанс много хора изобщо да не забележат промяната. Не се самонавивайте и решете проблема спокойно, без рев и тръшкане.

8. Натрупали сте излишни килограми?

Време е да се запишете на фитнес, да смените спорта или да спрете да пропускате тренировките. Само след месец всички наоколо ще започнат да ви хвалят за плоския корем и стегнатото дупе!

9. Не сте се справили с работния проект/годишния отчет/изпита?


Значи е време да разберете, че не сте толкова гениални, колкото сте си мислили. Махнете завишената самооценка, включете здравия си разум и започнете да се готвите за проекта/отчета/изпита от нулата.

И не забравяйте, че каквото не ни убива, ни прави по-силни. Ако всичко ставаше толкова лесно, колкото ни се иска, животът едва ли щеше да е толкова интересен. А когато преодолеем дадена пречка, ние натрупваме безценен опит, който после ще можем да предадем на децата и внуците си.