Кралица Елизабет II кацна в двореца Кенсингтън с хеликоптер, за да се срещне с принц Луи за първи път. Със себе си тя носеше скромен букет цветя, явно предназначен за гордата майка – Кейт Мидълтън.

За щастие този път тя нямаше нужда от парашут. Припомняме, че през 2012 г. кралицата скочи от хеликоптер в компанията на професионален парашутист за церемонията по откриването на Олимпиадата в Лондон.


Вчера обаче Елизабет се отнесе по-сериозно към нещата и реши да отлети от Уиндзор, за да се приземи 40 минути по-късно благополучно в двора на Кесингтънския дворец директно с частния си хеликоптер Perks Field. Повод за визитата на щастливата баба, разбира се, бе първата й срещата с шестия й правнук, принц Луи.

92-годишната кралица бе облечена в изключително скромен тоалет, в какъвто не бяхме я виждали никога досега, а главата си бе покрила в обикновена забрадка.


Кралицата бе в замъка Уиндзор неотлъчно до принц Филип, който се възстановяваше след операция на бедрената кост. Това бе и причината тя да не присъства на изписването на принц Луис от родилния дом в понеделник миналата седмица.

Към момента все още не е известно дали принц Чарлз вече се е срещнал с третия си внук.

Припомняме, че малкият Луи се роди на 23 април в 11:01 лондонско време.

Негово кралско височество Луи Артър Чарлз е шести правнук на кралица Елизабет II и пети подред в наследяването на престола, след дядо си, престолонаследника принц Чарлз, баща си принц Уилям, четиригодишния си брат принц Джордж и двегодишната си сестра принцеса Шарлот.