Независимо дали си го признаваме, или не голяма част от всекидневието ни се ръководи от интимния ни живот. В зависимост дали сме сексуално задоволени, ние се представяме добре или не чак толкова на работното място, а настроението и цялостното ни излъчване е съвсем различно, когато партньорът ни прави щастливи.

Има много причини, които могат да ни попречат да се наслаждаваме на секса, но днес ще обърнем внимание на една – липсата на сексуална интелигентност.

Що е то сексуална интелигентност?

Невежеството и осланянето на митове и предразсъдъци са характерни за хората с ниска сексуална интелигентност. Хората, които я притежават в по-големи количества са добре информирани и често обновяват знанията си за секса. Също така високата сексуална интелигентност е характерна за тези, които знаят как функционира тялото им и не позволяват фактори като срам и притеснение да им попречат да изпитат удоволствие. Много е важно да не се колебаем да се замислим какво ни харесва в секса и да питаме партньора си какво му допада и какво го притеснява. Само чрез комуникация бариерите помежду ни ще паднат и ще водим много по-пълноценен сексуален живот.

Най-важният орган, който участва в секса е мозъкът и затова е много важно да бъдем креативни и да сме склонни да погледнем отвъд притесненията и задръжките.

Можем ли да увеличим сексуалната си интелигентност?

Да. Най-важното е да осъзнаем, че не трябва да си поставяме лимит в секса. Колкото повече работим по този въпрос, толкова повече ще се увеличи и сексуалната ни интелигентност.

Четете още: Тайната е разкрита: Ако изкарвате по равно, ще сте заедно завинаги