Вие знаете ли на колко години е Лили Иванова? Спокойно - никой не знае, даже ние! И така....След определена възраст всяка дама става особено чувствителна на тема „години“, а много дори подправят ЕГН-то си. Може на повечето от вас да се струва абсурдно, но това се случва по една или повече причини. Ето и един интересен разказ по темата от 31-годишна дама, която винаги послъгва за възрастта си, когато е на среща.

„Откакто прехвърлих 30-те, усилено се опитвам да не лъжа за възрастта си, но не ми се получава. Понякога имам чувството, че дори го правя несъзнателно. Според последни статистики жените като мен не са никак малко, изчислено е, че много от тях коригират възрастта си с три години, когато се запознават с някого.

В интерес на истината може би съм наследила способността да лъжа убедително за годините си от майка ми. Някак си тази жена 5 години подред успяваше да ме накара да мисля, че е на 45 г. И въпреки че не бях добра по математика, ми се струваше странно мама всяка година да е на една и съща възраст.

Както можете да предположите, за пръв път излъгах за възрастта си, когато бях тийнейджър. Бях на 13 г. и често казвах на другите, че съм на 18 г., особено когато исках да вляза в някой нощен клуб. Всичко си дойде на мястото, когато навърших пълнолетие и през следващите 10 години не се притеснявах от истинската си възраст. Но когато дойде 27-ият ми рожден ден, отново не харесвах годините си и имах огромната нужда да не казвам на каква възраст съм. Първият път, когато се наложи да призная, че съм излъгала за годините си, беше преди 2 години. Тогава бях на 29 г., но излъгах ухажора си, че съм на 26 г., а той беше на 25 г. Мислех, че тази лъжа е съвсем невинна, но няколко седмици по-късно ние започнахме връзка и аз трябваше да му призная. За щастие той го прие добре, като изключим факта, че започна да се колебае дали нямам скрит съпруг или деца. След време се разделихме и аз продължих да излизам по срещи, на които не спирах да лъжа за ЕГН-то си.



Защо го правя? Фактът, че съм на 31 г., неомъжена и без деца, ме кара да усещам, че ако споделя истинската си възраст, ще изглеждам жалка и отчаяна. В нашето общество, когато си в 30-те и все още нямаш семейство, много хора те дискриминират или съжаляват. Човек трудно осъзнава, че възрастта е просто цифра. Ще ви споделя още един любопитен факт. Във Великобритания 64% от хората, които лъжат за възрастта си са мъже. Целта им е по този начин да имат по-голям шанс с млади момичета.

Въпреки че лъжата за годините ни се струва невинна, всъщност тя говори за по-дълбок проблем. И ако сме склонни да излъжем за нещо толкова дребно, какво ще ни спре да изречем неистина за нещо наистина важно? След години притеснение от възрастта ми осъзнах, че най-добрият начин да се справя с проблема е просто да приема, че времето минава и в това няма нищо притеснително. А и какво по-добро начало на нова връзка от това да кажеш истината на партньора си?"

Четете още: Порноеманципация: Какво обичат да гледат момичетата, но не си признават