За незаменимото въздействие на секса върху човека сме ви говорили неведнъж. Знайно е, че той доставя толкова удоволствие, колкото и редица безценни за здравето ползи. Днес ще обърнем внимание на една от тях, а именно на благотворното влияние на оргазмите върху мисловната дейност.

Според американската сексоложка д-р Никол Прауз, цитирана от "Дейли стар", кулминационният момент в любовната игра стимулира мозъка и дори може да помогне срещу депресия.

Специалистката е ръководител на лаборатория за сексуални изследвания в САЩ, като от близо десет години е посветила научната си дейност в изучаване на ползите от оргазма.

Базирайки се на резултатите от своите проучвания, д-р Прауз твърди, че хората, които редовно се отдават на интимни ласки, се справят далеч по-добре на тестове за мислене и запаметяване.

Освен че стимулира ума, сексът, и по-точно изпитаната от него наслада, помага и в борбата срещу депресията. Причина за това е, че по време на върховната точка от половия акт в организма се отделя хормонът на щастието и доброто настроение – серотонин. Редовното отделяне на този хормон в човешкото тяло значително понижава нивото на агресивност, телесната температура спада, а градусите на настроените се покачват.

Освен това, забележете, забавя процесите на стареене и подобрява паметта.

Така че, скъпи дами, за да сте винаги млади, в хармония със себе си и света; за да сте свежи, успешни и усмихнати, правете повече секс.


О, и още нещо! Д-р Прауз уверява също така, че честото практикуване на секс допринася и за заздравяването на връзката.

Четете още: Какво представлява шийният оргазъм и как да го изпитате