Автор
Ева Лъчезарова

Лекарят на звездите Фредерик Салдман: Правете секс по 12 пъти на месец!

Д-р Фредерик Салдман е истинска медийна звезда в родината си Франция. Той е кардиолог и експерт по здравословното хранене, който консултира едни от най-известните компании в света, произвеждащи храни. В момента практикува в болницата „Жорж Помпиду“ в Париж, а сред пациентите му са били Ален Делон, Франсоа Оланд и Роман Полански. Салдман е един от най-четените автори на тема здраве в световен мащаб и има 14 книги зад гърба си. В края на миналата седмица той гостува в България, а последната му книга на български е „Вашето здраве е във вашите ръце“. Ние успяхме да се срещнем с него и дори му зададохме няколко въпроса от читателки на Woman.bg.

Основната идея на Салдман е, че най-доброто лекарство сме самите ние или както казва Монтен - „Истинската свобода е да можем всичко със себе си“. Често прибягваме прекалено бързо до различни медикаменти и се случва така че се разболяваме от лекарствата, които приемаме. Оказва се, че можем да си помогнем сами и без тях.

- Д-р Салдман, какви са тайните, които крие тялото ни?

-Дълбоко в човешкото същество има средства за самоизлекуване, трябва просто да ги познаваме, за да знаем как да ги използваме, за да се предпазим от многобройни заболявания. Силата на ума също лекува. Аз започнах да пиша своите книги, за да мога да кажа всичко онова, което нямам време да кажа по време на консултациите си, и признавам пред вас, също за да кажа неща, които не се осмелявам да споделя с пациента очи в очи.

- Можете ли да ни дадете примерен дневен режим за човек, който иска да води здравословен начин на живот?

-1. Превърнете физическата активност в навик

Както всеки ден си миете зъбите, правете физически упражнения в продължение на 30 минути. Това води до 40% намаляване на риска от рак, Алцхаймер и сърдечно-съдови заболявания. През тези 30 минути не трябва да правите пауза, защото през първите 20 минути горим мазнините, а чак след това започваме да горим лошите мазнини и между 30-тата и 40-тата произвеждаме 1004 активни молекули, които са полезни за нашия организъм. Това е едно от основните условия за чудесно здраве.

2. Намалете количеството на храната

Човек, който намали с 30% калориите си, ще увеличи с 20 години продължителността на живота си, затова обикновено препоръчвам на моите пациенти естествени вещества, които намаляват апетита и които ни позволяват да контролираме цялото си хранене. Такъв например е 100% натуралният черен шоколад . Приемайте и продукти, които забавят появата на апетита. Ако изядете три сардини, това са 250 калории, но те остават 9 часа в стомаха ви и няма да имате нужда да се храните през това време. Същото се отнася за суровите чушки. Може да поръсите и една свежа ябълка с канела.
Захарта пък ускорява остаряването, прави бръчки и увеличава риска от рак, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Ако свикнете в продължение на един месец да не използвате захар и след това си добавите към кафето, направо ще го изплюете, защото то ще ви се стори абсолютно гнусно. Ако издържите един месец, след това ще бъдете свободен човек. Същото е със солта, тя увеличава кръвното налягане, увеличава апетита и рака на стомаха. Намалете и нея за един месец и след това ще свикнете да не я използвате.

3. Поддържайте мозъка си зает

За три седмици почивка губите 20% от умствения си потенциал. Ако искате да запазите интелекта си в отлична форма, трябва непрестанно той да работи и да прави нови неща. Ако си направим една електроцефалограма и три месеца се учим да жонглираме, след това, когато си направим отново изследване, ще видите, че са се формирали нови зони във вашия мозък и вашите интелектуални способности са се увеличили значително. Това, което убива невроните, е рутината. Откривайте нови страни, нови приятели, нови кухни, а може и нови съпруги и съпрузи.

4. Правете секс

Ако правите 12 пъти секс в месеца, ще увеличите с 10% процента качеството си на живот. Те увеличават с 10 години продължителността на живота и доброто здраве като цяло. Когато перинеумът, който е малък мускул между ануса и вагината или между ануса и мъжките семенни торбички, отслабне, това води до намаляване на броя на оргазмите при жената и затруднява ерекцията при мъжа. Три минути упражнения на ден могат да гарантират изключително силни оргазми при жената и продължителни ерекции при мъжа. На всякаква възраст можете да имате изключително добър сексуален живот. Наскоро канадски учени проведоха изследване за идеалната продължителност на половия акт, което показа доста изненадващи резултати. По-голяма част от двойките, взели участие в проучването, отбелязали актовете от три до седем минути като „достатъчни“, между седем и тринайсет минути като „желателни“, а от една до две минути като „твърде кратки“. Тези които били над десет минути и стигали до половин час били окачествени като „твърде продължителни“.

-Нашите читателки също искат да ви зададат няколко въпроса. Какво бихте казали за периодичното гладуване като средство за поддържане на добра форма и здраве?

-Приемам го, защото смятам, че ако приключим с вечерята в 21 ч и след това се храним чак на следващия ден в 13 ч ,като междувременно пием страшно много вода и чайове, това ще се отрази чудесно на организма ни. Всяка минута ние произвеждаме 20 милиона клетки, които заменят вече изхабените или умрели клетки в нашия организъм, а когато възрастта напредва, се повишава рискът лошите молекули между тях да бъдат повече и да предизвикат рак. Когато гладуваме, произвеждаме по-малко от тези клетки и тогава има по-малка вероятност да се разболеел от астма, алергия, ревматизъм, сърдечни заболявания и рак. Идеалният вариант е да правите паузи от 14 до 16 часа, като в това време не забравяте да пиете течности с уговорката да не им слагате захар. От появата на човешкия род хората са се хранели два пъти на ден и това е оптималният вариант - спокойно можем да прескачаме третото хранене в деня без никакви рискове.

-Как да победим бича на съвремието-депресията?

-Аз имам много прости техники. Първата е 3 минути студен душ. Първо така изгаряте 250 калории, защото топлообменът се ускорява, повишавате си имунитета и освен това освобождавате ендорфини, които ви правят щастливи. Ето го розовия живот по един естествен начин и няма да страдате от никаква депресия. Аз съм лекар и предписвам лекарства, тогава когато наистина нямам друг избор и съм опитал абсолютно всичко преди това и то не е подействало. Например има хора, които всяка година страдат от депресия между ноември и март, защото не им достига слънчева светлина и когато се намират в атмосфера с достатъчно светлина, депресията отминава. Просто тъмнината и мракът не са добри за тях.

-Как да се справим със стреса?

-Всъщност не толкова стресът е страшен, колкото реакцията на него и най-доброто лекарство са физическите упражнения. 30 минути упражнения на ден водят до много добри резултати. Имайте предвид, че стресът е нормална реакция на организма, която му позволява да реагира както на приятни, така и на неприятни неща, които се случват. Под негово влияние, организмът ви произвежда адреналин, който ви тласка към действие. Това ви кара да вземете решение и да действате. С други дума, ако не сте подложени на стрес, вие бихте били нещо подобно на ... плужек! Целувката и масажът са ефективни естествени средства против стреса. Посредством специфичен хормонален коктейл целувката действа чудесно срещу ежедневното изнервяне. Масажът пък намалява кортизола и забавя сърдечната честота.

-Как да не се гневим на обкръжаващата ни действителност?

-Когато усетим, че някой човек излъчва отрицателна енергия, просто му се усмихнете. Това е добро за вас, а тях ги ядосва. Това е лечението - оптимизъм и усмивки.

-Можем ли само с природни средства да се предпазим от тежки болести?

-Да, разбира се. Точно на това са посветени всички мои книги.

-Каква е тайната за перфектна фигура и красота на французойките?


Много е просто. Те спортуват изключително често, страшно много внимават за това, с което се хранят, рядко ядат десерт и сладки неща, защото това предизвиква бръчки. Сега започнаха и те малко да хитруват, защото след 30-тата си година вече имат практиката да си слагат ботокс. (смее се)

Въпросите на читателките са на Нора Росенова, Екатерина Игнатова, Ангелина Велинова, Дора Кънева, Правда Александрова