Автор
Woman.bg

Ефективни хитринки срещу коремните мазнини

Няма жена, която да не изпитва ужас от порасналото или поувиснало коремче. За щастие има няколко хитринки, които успешно помагат в борбата с така досадните коремни тлъстинки. Някои от тях дори могат да ви изненадат.

Текила


Знаете ли, че любимото на мексиканците алкохолно питие може да ни помогне в борбата с излишните килограми? Разковничето е скрито в неговия състав. Напитката представлява ферментирал сок, извлечен от сърцевината на синьо агаве – растение, което се отглежда в района на гр. Текила, откъдето идва и името на прочутия коктейл. Агаве съдържа естествени захари, наречени агавини. Те са несмилаеми и действат като диетични фибри, прочистващи организма от натрупаните в него токсини и мазнини. Консумацията на агавини също така понижа нивата на кръвната захар. Те произвеждат хормон, наречен GLP-1, благодарение на който се чувстваме по-дълго време сити. Така че, мили дами, ако държите на тънката си талия и плосък корем и се чудите към кой коктейл да посегнете, знаете какво да направите. Само внимавайте с количеството.

Вода


Водата се слави като един от най-мощните врагове на килограмите. Редовният й прием ни помага по-бързо да се отървем от коремните мазнини и натрупаните в организма токсини. Освен че стимулира обмяната на веществата, водата хидратира кожата и ни помага да изглеждаме по-млади, жизнени и свежи.

Пълноценeн сън


Правилната диета и тренировките могат да направят чудеса, но не и без достатъчен и пълноценен сън. Липсата на такъв провокира отделянето на хормона на стреса – кортизол, който от своя страна пречи на организма в пълноценната му борба с коремните мазнини.

Кисело мляко


Има две неща, които трябва да знаете, за да разберете защо киселото мляко играе ключова роля в ликвидирането на коремните мазнини. Първо, изследванията сочат, че увеличаването на приема на калций категорично ни помага при изгарянето на повече мазнини. Второ, консумирането на храни, богати на пробиотици (кисело мляко, кисело зеле, комбуча и т.н.) се грижи за здравето и баланса на чревната флора. И още един бонус – киселото мляко съдържа и протеини, които поддържат чувството ни за ситост по-дълго време.

Повече добри мазнини


Звучи парадоксално, но е факт. Добрите мазнини помагат за изгарянето на така упоритите коремни мазнини. Затова насочете вниманието си към консумация на продукти, богати на мононенаситени мазнини, като зехтин, фъстъчено масло и маслини. Следи проучване, проведено от Американската асоциация по диабет, било установено, че мишките, които били хранени изключително с мононенаситени мазнини демонстрирали далеч по-малко натрупване на телесни мазнини в сравнение с тези, които приемали единствено храни с високо съдържание на наситени мазнини.

Четете още: 4 храни, които засилват метаболизма

Авокадо


Авокадото е плод, който също може да се похвали с изключително полезните си мазнини, но само по себе си този великолепен дар на природата изисква специално внимание по няколко причини. Авокадото съдържа рядка форма на захар, наречена "маннахелулоза", която помага за намаляването на излишните нива на инсулин. Това пък от своя страна ни предпазва от натрупването на мазнини. Освен това голямото количество микроелементи и здравословни мазнини предотвратяват за дълго време чувството на глад.

Комбиниране на кардио и силови тренировки


Най-добрият начин да изгорите повече коремни мазнини е като съчетаете здравословната диета с упражнения с висок интензитет. Комбинацията на кардио и силови тренировки освен за изграждането на мускулна маса, помага и за изгарянето на мазнини.

Магнезий


Магнезият и витамините от В комплекс са хранителни вещества, които активират ензимите, контролиращи храносмилането, усвояването и използването на протеини, мазнини и въглехидрати. Липсата на тези необходими енергийни хранителни вещества причинява неправилно усвояване на храната, което в обозримо бъдеще може да провокира появата на хипогликемия, тревожност и затлъстяване.

Пълнозърнести храни и плодове


Установено е, че въглехидратите, които се съдържат в пълнозърнестите храни и плодовете, притежават свойството да стимулират обмяната на веществата, а това от своя страна помага значително при изгарянето на коремните мазнини.