Вчера се състоя едно от най-бляскавите светски събития през цялата година – Мет Гала или иначе казано ежегодната гала вечер на Института за костюми към Музея на изкуството "Метрополитън" в Ню Йорк.

Гала вечерта се провежда всяка година в първата неделя на месец май, като нейна основна цел е да събере средства за Института за костюми към музея "Метрополитън".
Всяко досегашно издание на събитието има определена тема, с която гостите трябва да съобразят тоалетите си. Миналата то протече протече под знака на "Човекът и Машината: модата в ерата на технологиите", а през 2015-а - "Китай: През огледалото". Тази година обаче тема липсваше, защото благотворителното събитие бе по-особено, в чест на личност – дизайнера Рей Кавакубо. Затова и дизайнерите трябваше да облекат своите музи в тоалети, вдъхновени от авангардния стил на Кавакубо.

В историята на Мет Гала, началото на която се поставя през далечната 1946 година, това е едва вторият път, когато гала вечерта е посветена на личност. За първи път това се случва през 1983 г., когато вечерта е в чест на великия Ив Сен Лоран.