Известният готвач Джейми Оливър ще помага на българските деца да отслабват. Това ще стане чрез инициативата му Food Revolution, която се бори за по-добра култура на хранене сред децата и подрастващите.

Благородната кауза на Джейми има вече и своите съмишленици у нас. Сред тях е и чаровната Маги Пашова - нутриционист, автор и лектор.

"Ние сме група жени и майки, официално одобрени от организацията Food Revolution на Джейми Оливър за посланици на движението в България. Също така сме българи с активна гражданска позиция, които са избрали да действат вместо да критикуват и да се оплакват. Можете да следите общите ни действия на фейсбук страницата Food Revolution Bulgaria. Свързва ни желанието децата ни да растат в една подкрепяща здравословните навици среда и увереността, че с общи усилия това е възможно", споделя самата Маги.

Страницата Food Revolution Bulgaria във фейсбук събра само за няколко дни повече от 2000 харесвания, които са предимно от родители, желаещи да се промени менюто на децата в детските градини и учебните заведения, а също и да се извършва регулация по отношение на училищните лавки и храните, които се продават там.

Ето и какво точно споделят организаторите на Food Revolution Bulgaria:

"Ние сме екип от ентусиасти, посланици на движението Food Revolution Day. Влагаме свой доброволен труд и време, за да популяризираме мисията на Jamie Oliver Food Foundation. Всичко, което ще публикуваме и споделяме на тази страница е нашето лично виждане и мнение. Правим го единствено с цел да разширим и обогатим познанията на възрастни и деца за здравословното хранене, да подобрим кулинарната култура на българина.

Нашата мисия е да убедим всички, които се отнасят отговорно към това какво слагат на трапезата си, които имат желание да подобрят хранителните си навици и да предлагат идеи как да стане това. На нашата страница бихме искали да споделяте информация, знания и рецепти. Да създадем една общност, към която да се присъединят училища, ресторанти, български земеделски производители и бизнес, както и всички други, които ценят и работят активно върху предлагането на качествена храна и здравословния начин на живот."