Линзди Лоън отново успя да създаде скандал и да привлече вниманието към себе си.

Този път обаче интересът към звездата не е заради шумните ѝ препирни, прерастващи във физическа саморазправа с мъжа до нея, а заради визията, която демонстрира на плаж на остров Пукет в Тайланд.

Четете още: Линдзи Лоън и гаджето ѝ се сбиха (видео)

Тя бе заснета с така нашумелите през последните години бански за мюсюлманки – буркини, които покриват цялото тяло, чак и главата. Ако съдим по снимките и начина, по който актрисата позира на тях, най-вероятно става въпрос за фотосесия.



Но тъй като звездата неотдавна прие исляма, според мнозина носенето на подобен тип бански може да има и чисто религиозно обяснение. Лоън официално изповядва религията на пророка Мохамед от този януари, но интересът ѝ към исляма е отдавна.

Още през 2015 г. тя бе забелязана с Корана в ръка.

"Изучаването на свещената книга на мюсюлманите е нещо, в което намирам утеха. Като цяло тази религия ми носи усещането за мир", споделя актрисата.

لا تحكم على الناس من مظاهرهم Don't judge a book by it's cover

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

New Fashion Line coming soon .... #fashion

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on


Всъщност Лоън не е единствената западна звезда, която обръща поглед към източната религия. Преди броени дни Алиша Кийс качи кадър, на който позира с никаб, разкривайки, че според нея силата се крие в различието.

Интернет вече е наводнен от неодобрителни коментари за кадъра на певицата. В тях се отбелязва, че ако звездата е искала да призове към верска толерантност, е можела да го направи по по-приемлив начин, а не чрез подобна демонстрация на плът, която в никоя ислямска държава не би била толерирана. Известна арабска журналистка дори сподели, че проявата на Алиша Кийс обижда и унизява мюсюлманките по целия свят.