Едно специално време-и-пространство, което излиза извън стандартните рамки, прекрачва своите собствени правила и въвлича във и чрез себе си хиляди почитатели и зрители. Градовете се превръщат в "сцени" и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.

За четвърта поредна година ще бъде организирана инициативата "Нощ на театрите". Тя кани всички почитатели на театралното изкуство по специален начин да се докоснат до него. Включени са над 100 събития в театри, алтернативни локации, зали, клубове, галерии в София и в цялата страна.

Да, вечерта на 19 ноември повече от 80 сцени в 15 града на България стават част от четвъртото издание на инициативата у нас – а на най-голямата ще се играе „Ревизор“ на режисьора Мариус Куркински, с участието на самия него, Владимир Карамазов, Рени Врангова, Александра Василева, Юлиан Вергов, Леонид Йовчев и др.

За нощта на театрите Народният предлага специален комбиниран билет – четирима зрители влизат на представленията на Голяма и Камерна сцена срещу 32 лева.

А на 20 ноември, три дни след официалното откриване, Гери Турийска ще отвори "Пощенска кутия за мръсни приказки". Повод да вдигнем завесата и разкрием голата истина за тази драма, която наричаме живот.

Следва продължение...