Всичко, което обичате да правите в спалнята (и не само) с половинката си, е чудесно, не само за връзката ви, но и за физическото ви здраве.

Това е така, защото сексът, целуването и гушкането ни помагат да изгорим солидно количество калории. Научете точно кога колко калории можете да стопите, наслаждавайки се на времето с любимия си.

1.Целуването: 68 калории на час

Спомняте ли си първата ви целувка? Когато устните ви сякаш са слепени и не можете да се отделите, докато не усетите нужда да подишате. Да, точно тези страстни целувки са ви необходими, за да изгорите повече калории. А ако се постараете, тази приятна дейност може да ви накара да стопите дори и 90 калории за един час. Учените съветват и да опитате да се целувате в различни пози.

2.Събличането: 8 калории

Когато говорим за интимен акт никога не се съсредоточаваме върху самото събличане, но италиански учени наскоро откриха, че то може да ни накара да изгорим между 8 и 10 калории. А мъжете, които махат сутиена на половинката си с уста, изгарят цели 80 калории. Затова следващия път не бързайте да се "разхвърляте“ за 3 секунди, а обърнете внимание и придайте енергия на акта. Също така можете да потанцувате на любимия си с някой шал.

3.Масажът: 80 калории на час

Кой би отказал хубав масаж от любимия си човек? Да, ако вие сте разтриващият, няма да получите удоволствието, което ще получи половинката ви, но определено ще изхабите повече енергия и ще изгорите съществено количество калории. Учените препоръчват бавния масаж, защото той е по-ефективен.

4.Сексът: 144 калории за половин час

Всеизвестно е, че сексът е едно от най-приятните и в същото време ефикасни упражнения за тялото ни. Знаете ли, че половин час секс може да изгори повече калории, от колкото има в любимия ви шоколад? Тайната е в разгорещените енергични движения и емоционалния заряд, който ви носи половият акт. Стенанията и въздишането също спомагат за топенето на калориите. Но най-добрият приятел на красивата ви фигура е оргазмът!

5.Стимулиране с ръце: 100 калории за един час

Знаем, че ръчният "труд“ помага в отслабването, но ако се постараете повече, ще изгорите по-голямо количество калории. За целта използвайте цялото си тяло. Застанете в подходяща позиция и бъдете в такт с движенията, които извършвате с ръцете си.

6.Романтичен танц: 103 калории за половин час

Малко предизвикателни танци, дори и с дрехи, могат да бъдат добър и приятен начин да изгорите солидно количество калории. Освен това научно доказано е, че жените се овлажняват много по-лесно след физическо натоварване.