Венец за безбрачие и печат за самота са сложни кармични проблеми, при които жената не може да се омъжи и да живее, с който и да е мъж. Мъжете могат да се появяват в живота й, но не за дълго и да изчезват бързо без основателни причини.

Важи и обратното. Причината за това са наложени негативни жизнени програми в наследство на децата от техните родители. Ако на момиченцето от малко е повтаряно, че е прекрасна и никой мъж не я заслужава, никой няма нужните достойнства за нея и с отношението към мъжете й се показва, че всички са отрепки и пияници, едва ли у детето ще се формира положително отношение към брака. Дори да се омъжи, девойката ще повтори съдбата на майка си с презрение и проклятия по адрес на мъжа. Ако майката в своя живот е направила по настояване на мъжа няколко аборта поради битови причини - липса на пари, няма с какво да се издържа детето и семейството, лоши битови условия или нежелание за бебета и пелени, в дълбочината на душата си майката изпитва чувство за вина, че не е могла да даде живот на детето си и проклина мъжа, който е виновен за аборта. Всички тези подсъзнателни чувства е наследила от майката нейната единствена дъщеря, която просто не успява да се задържи да живее с никой мъж, защото не им се доверява. Тук възниква ситуация за венец на безбрачие. Програмата за венец за безбрачие често е заредена цел да се прекрати съществуването на даден род или фамилия.

Жените могат да получат венец за безбрачие самостоятелно като кармично наказание за грубата намеса в чужд живот с помощта на черна магия. В днешно време това става често. Най-разпространения метод за задържане на мъжа е като се капне менструална кръв във виното, което ще пие или храната като жената стремейки се да има мъжа, не се досеща на какви мъки обрича и него, и себе си.

Трябва да отбележим, че мъжът също може да бъде подложен на венец за безбрачие, което може да идва по рождение, наследено от минали животи или индуцирано отвън.

Мъжът или жената с венец за безбрачие са като самолет - невидимко, покрит със защитен слой материали, които го правят невидим за локаторите. Както локатора не вижда самолета-невидимко, така и сексуалният "локатор" представител на другия пол "не улавя" човекът с венец за безбрачие и не го идентифицира като обект на сексуален интерес.

Мисъл формата на венец за безбрачие разположена в ефирния план блокира и дезорганизирана сексуалното влечение. Затова човекът с венец за безбрачие, дори при силна любовна мотивация в своите постъпки, трудно може да разчита на взаимност в любовната игра.
Човекът с венец за безбрачие е като стрелец, чиято стрела не попадна в целта (обекта на неговия любовен и сексуален интерес), доколкото тя лети по изкривена траектория.

Венец за безбрачие често се среща при тези, които отделят твърде много време на кариерата, работата, бизнеса, учението като при тях отслабва и се изкривява силата на потока на сексуалната енергия. Те сами създават препятствие за циркулацията на тази енергия, неволно преразпределят и преобразуват сексуалната енергия към енергията на другите сфери от своята дейност. Такива хора сами формират в своята аура мисъл форма за мним венец за безбрачие.

От книгата "Астрология на съдбата"