През 1920 Салвадор Тоус Блави и съпругата му Тереза Понса Мас отварят малко магазинче за поправка на чосвници, което бързо се превръща в обещаваща бижутерийна индустрия.

През 1965 година синът на Блави, Салвадор Тоус, сключва брак с Роса Ориол – талантът и на двамата се обединява в истинска творческа мощ, плодовете на която са над 400 бутици по света, концентрирани в градове като Ню Йорк, Париж, Москва, Милано и Токио.

Днес испанската марка е разширила дейността си до степен такава, че изпод брандировката TOUS се появяват не само луксозни модели бижута и часовници, а също и слънчеви очила, дамски чанти и парфюми.



По време не едно от редовните си пътешествия из света Роса Ориол попада на нещо, което след време ще се превърне в запазена марка на TOUS – емблематичното мече Teddy Bear.

“По време на едно от пътуванията ми видях малко плюшено мече на витрината на магазин и тази случайна гледка върна десетки спомени от детството ми. И тогава си помислих: "Защо да не направя малко плюшено мече от злато?" С годините то се превърна в талисман на милиони хора по света, а за нас беляза началото на интернационалната ни експанзия. Независимо, че не спираме да пускаме на пазара нови и нови колекции, мечето винаги присъства в различни форми. То е много, много специално за мен.”



Креативността на Ориол и мениджърските умения на Тоус се колаборират до степен такава, че през 1980 година марката TOUS се превръща в истниска сензация. Четирите дъщери на семейстовто – Роса, Алба, Лаура и Марта, също се присъединяват към семейния бизнес.

Популярността на марката през последните години е толкова голяма, че звезди като Кайли Миноуг, Дженифър Лопес, Гиунет Полтроу, както и дизайнерът Маноло Бланик, са сред най-големите почитатели на творенията на TOUS.

Вече можете да се докоснете до тях и в България. Шедьоврите на TOUS красят notosgalleries в София Ринг Мол. Изненадайте лятото с аксесоари, които ще ви отличат с луксозността и красотата си.

В момента можете да се възползвате от активността Your Tous Day, която предлага 30% отстъпка на избрани артикули.

Можете да се възползвате от нея в периода 2-3-4 юни!