Освен с изтъкнатите си дизайнери, изисканата кухня и Челентано, Италия може да се похвали и с невероятни красавици. Италианките се смятат за най-красивите жени в света и историята неведнъж го е доказала. Женствени форми, страстен темперамент и неподправена чувственост – тези знойни хубавици грабват титлата „секс-символ“ с лекота.

Наскоро известната италианска актриса Орнела Мути стана на 61 години. По този случай решихме да си припомним най-ярките красавици на Италия, които карат мъжете да загубят ума и дума.

Орнела Мути

Италианката с примеси на естонска кръв Орнела Мути е въплъщение на нетипичната за родината ѝ красота. Изящна фигура, сини очи, руса коса – дори и в Италия актрисата прави впечатление на екзотична. Най-изненадващото е обаче, че тя е неподвластна на времето – на 60 години тя все още е истинска красавица. Каква е тайната ѝ – добри гени или полезни спагети? Остава ни само да гадаем и да ѝ завиждаме.



София Лорен

Знойната италианка дължи световната си слава най-вече на гените си. И въпреки че актьорският ѝ талант е нещо неоспоримо (звездата е печелила наградите на всички основни кинофестивали), София е останала в историята преди всичко като символ на красотата. Образът ѝ причини масова психоза – мъжете ѝ се покланяха, а жените ѝ подражаваха. Пищните форми, красивите очи и плътните устни спечелиха милиони обожатели, докато сърцето на хубавицата беше посветено на един единствен мъж – кинопродуцента Карло Понти.



Джина Лолобриджида

Фактът, че Джина е играла главните роли във филмите „Най-красивата жена“ и „Парижката света Богородица“, говори сам за себе си. Тънка талия, изящно очертани вежди, дръпнати очи – никакви прекомерни форми, само идеална симетрия. Кинодивата била безусловно призната за еталон на красотата на своето време и за блестяща актриса. Само една оспорвала званието на секс-символ на разкошната брюнетка – София Лорен.



Клаудия Кардинале

Една от най-желаните италианки на всички времена, Клаудия Кардинале е родена не в Италия, а в Тунис. Но това, че не знаела италиански (говорила френски), не ѝ попречило да стане истинска звезда в Италия и муза на маестро Фелини. Интересно е, че въпреки красотата си не е въртяла бурна любов с колегите си актьори и е отказала на самия Ален Делон.



Моника Белучи

Титлата „най-голям секс-символ на нашето време“ все още принадлежи на Моника Белучи. Ярката ѝ външност с лице на ангел и тяло на грешница все така вдъхновява режисьорите на различни провокации. Белучи е изиграла редица грешни хубавици – от Мария Магдалена до улична проститутка. При това въпреки класическата си красота е търсена най-вече в стила арт-хаус.



Бианка Балти

Плод на любовта на италианец и азербайджанка – взривоопасна смес, както констатират и мъже, и жени, гледайки снимките на топмодела Бианка Балти. Красавицата може да ви наелектризира само с един поглед на лазурните си очи. Нищо чудно, че сицилианският дует Доменико Долче и Стефано Габана са ангажирали Бианка още при първата ѝ поява на модния подиум.



Оливия Калпо

На конкурса „Мис Вселена“ Оливия Калпо беше представителка на САЩ, но дължи титлата си на италианските си корени. Бащата на сияйната брюнетка е италианец, а майка ѝ е италианка с ирландска кръв. Както виждате, това смесване има потресаващ ефект.



Катерина Мурино

Дори Джеймс Бонд не успя да устои на очарованието на Катерина Мурано в „Казино Роял“. Актрисата обаче си е спечелила статут на секс-символ много преди да стане „момиче на Бонд“. В родината си е била наричана „най-красивата италианка“ още през 1997 г. Чак после е постигнала успех в телевизията и киното.