Причините за несъвършенствата по кожата могат да бъдат много, от стрес до наследствени проблеми, но трябва да знаете, че храната, която приемаме също оказва много силно влияние върху кожата.

Няма как да премахнем наследствените си здравословни проблеми, нито можем да премахнем стреса от всекидневието си, но сме напълно способни да се храним правилно, така че тялото ни да не страда. Ако консумирате следните 8 храни често, ще помогнете на кожата си да се изчисти, следователно ще изглеждате още по-добре.

1.Краставици

Ключът към подмладената гладка кожа е в хидратирането, а краставиците съдържат богата на ензими вода. В състава им влизат и витамините В и С, както и минералите цинк, желязо, фолиева киселина, калций, магнезий и калий. Всички тези елементи са много полезни за вас и затова ако подържите две парченца краставица върху очите си, след това ще се почувствате отпочинали и ще изглеждате освежени.

5 евтини и ефективни средства срещу пъпки

2.Водорасли

Извор на витамин В, както и на минерали като желязо, които спомагат за движението на кръвта, а това е важно за сияйната кожа. Водораслите съдържат и йод, който подобрява функцията на щитовидната жлеза и метаболизма. Можете да ги консумирате в суши или да прибавите спирулина към смутито, или салатата си.

3.Зеле

Зелето съдържа разкрасителните витамин А, С и Е, които имат чудно подмладяващо действие. То е богато също на магнезий и калций,а кожата ни има силна нужда от тях.

4.Папая

Вълшебният оранжев плод е богат на Бета каротин, който в тялото се превръща във витамин А. Папаята се използва много често за направата на различни маски и ексфолианти за лице и тяло, но включвайки я в менюто си, ще получите по-добри резултати.

5.Кисело зеле и храни, богати на пробиотици

Пробиотиците са много важни за хубавата кожа. Освен това те спомагат за правилното храносмилане.

6.Тиквени семена

Добре е да приемате една шепа дневно тиквени семена, за да поддържате косата, ноктите и кожата си. Семките са богати на витамин В, Биотин и цинк, които са добър защитник срещу акне.

7.Чия

Тя е вкусен и ефикасен начин да поддържате красотата и здравето си. Съдържа много антиоксиданти и мастни киселини.

8.Лимони

Лимонът е най-здравословният дресинг, който можете да прибавите към салатата или питието си. Препоръчително е и да си хапвате сьомга с лимон, за да поддържате здравето си. Лимонът е богат на витамин С и ензими.