Съботно ви представяме една интересна селекция, която вярваме ще ви накара да се усмихнете.

Тя се характеризира с колажи, нагледно запечатали невероятната прилика между известни съвременни звезди и личности от близкото и далечно минало - такива от света на политиката, литературата, философията и изкуството, а понякога и съвсем обикновени хора.

Но без повече излишни приказки. Вижте снимките и сами се убедете в смайващата прилика между знаменитостите и техните двойници, живеели десетилетия, столетия, та дори и хилядолетия преди тях:

Дженифър Лорънс и Зубайда Тарлат

Дженифър Лорънс, една от най-известните съвременни актриси, носителка на "Оскар" и още редица престижни награди, силно напомня с визията си на египетската актриса Зубайда Тарлат на младини.

Елън Деженеръс и Хенри Дейвид Торо

Изумителна е приликата и между водещата и комедиант Елън Деженеръс и американския писател и философ Хенри Дейвид Торо, живял и творил до средата на XIX век. Със сходната форма на очите, носа и устата те лесно могат да минат за близнаци.

Мат Деймън и Иван Кожедуб

Талантливият актьор направо е "одрал" кожата на прочутия съветски военен летец Иван Кожедуб.

Джак Глийсън и римският император Калигула

Статуя на Гай Цезар Германик, известен като Калигула, сериозно ни кара да се замислим, дали ирландският актьор Джак Глийсън от "Game of Thrones" не е негов потомък.