Пролетта неуверено настъпва по нашите ширини и все още слънчевите дни се редуват с облачни и леко хладни, което ни кара все по-силно да мечтаем за топлите, когато ще можем да извадим от гардероба си всички изящни тоалети и аксесоари, подходящи за сезона.

Но докато ние мечтаем по настъпването на лятото, то на други места по света то вече е в разгара си, сред въпросните кътчета например са хавайските острови, на които в момента Джесика Алба е на почивка.

Именно по време на въпросната си ваканция актрисата и бизнес дама бе заснета от фотографи да се забавлява във водата, небрежно демонстрирайки перфектна фигура.



Несъмнено Джесика притежава едно от най-изваяните тела в шоубизнеса, като актрисата споделя, че го поддържа не с бързи диети, а с правилни хранителни навици, които неотлъчно следва, за да не ѝ се налага после да търпи лишения, за да смъкне натрупаните килца. Алба например винаги внимава с приема на въглехидрати, като разкрива, че ни ги изключва изцяло от менюто си, просто залага на такива сложни по състав. Също така всяко нейно дневно меню съдържа въглехидрати, протеини и мазнини, но в съотношение, съобразено с необходимото количество за нейното тяло.

Храненията ѝ са пет на ден – 3 основни – закуска, обяд и вече, и две леки закуски – една между първото и второто основно хранене и една между второто и третото.

Актрисата също така пие минимум 2 литра вода на ден и избягва захарта и бялото брашно. Месото, което яде е само бяло, главно пилешко и пуешко, храненията ѝ включват и риба – най-вече сьомга.

Разбира се, Джесика дължи перфектната си фигура не само на хранителния си режим, но и на тренировъчният си. Наскоро тя сподели, че е голям фен на интервалните тренировки – тоест такива, редуващи упражнения с различно темпо и интензитет, и освен комбинира аеробни с анаеробни упражнения.