Няма нищо по-противоречиво и в същото време по-прекрасно от сестринските взаимоотношения...поне за мен.

В един момент си мислиш, че сестра ти е най-чудесният човек, когото познаваш, в друг – че е отегчителна и досадна, а в трети – просто не спира да те ядосва. Не е ли магично?

Винаги ми се е струвало изключително банално, лигаво и дори абсурдно твърдението, че две сестри трябва задължително да си бъдат най-добри приятелки. Всъщност, донякъде може би е вярно, но само ако разликата в годините им е по-голяма, ако пък не е – нека бъдем реалисти, без излишно захаросване. Две момичета както може да се обичат безкрайно, така и изпитват постоянната нужда да се съревновават, което разбира се е глупаво, но така ни е създала природата. Няма сестри, които поне веднъж в живота си да не са се състезавали за вниманието на родителите си, а въпросът "коя от нас е по-хубава?" е винаги актуален. Човек не може да избира роднините си и трябва да е благодарен за това, което има. Ако майка ви е родила още някого преди или след вас, не се сърдете, в повечето случаи е за добро, а и рекламации не се приемат. Животът под един покрив със сестра ви крие толкова симпатични и мили мигове, за които един ден, когато всяка от вас поеме по своя път, ще си спомняте с носталгия. Честно казано, умирам си да чуя как „кака“ (никога не я наричам така) ме вика настоятелно от стаята си, за да ме изпрати до магазина за шоколад или просто, за да й правя компания, а преди това така ме дразнеше. Липсва ми да се караме за това коя да държи дистанционното за телевизора, защото ние никога не се спираме на един и същи канал и харесваме много различни неща. Беше очарователно, когато бяхме малки и в един момент родителите ни започнаха да ни купуват еднакви дрехи, за да спрем да се караме коя ще носи новата рокля на другата. Разликата във възрастта ни е 3 години и затова винаги сме си разменяли дрехите. Традицията продължава и до днес, но с дребни затруднения, тъй като дистанцията между моя и нейния гардероб е някъде 3-4 км.

Няма нищо по-забавно от сестринските шегички, които само ние си разбираме, защото те са предимно резултат от странно еднаквия мироглед, който имаме, въпреки многото ни различия. Обикновено сред най-забавните теми е "Как ли ще изглеждаме и как ли ще се държим като остареем един ден“.

Но тайната за истинската сестринска обич се крие в караниците и неподправената на моменти почти омраза. Без сдърпвания и спорове за това коя ще изчисти или коя ще напазарува продукти за обяд, няма как, но в същото време не бива да забравяте, че сте един отбор. Трябва да знаете кога да пазите гърба на сестра си и кога да я натопите. Най-хубавото е, че каквото и да си причините една на друга, винаги ще си простите. А що се отнася до съвети, тези на сестра ви са най-искрени и директни, никога няма да ви спести истината. Ако ви каже, че приличате на вещица и трябва да си изтриете грима, то е от любов и вероятно е права.

Въпреки всичко сестра ви е по-различното ви Аз, с което споделяте едно детство, едни и същи семейни проблеми, донякъде едни и същи разбирания за света и каквото и да се случва, тя е винаги до вас, когато имате нужда.

Нищо и никой не може да замени прекрасното, досадното, ободряващото, напрягащото и успокояващо присъствие на кака.