Със сигурност сте се чудили какво щеше да се случи ако не работехте и гледахте детето си вкъщи, в ролята на домакиня.

Дали животът ви щеше да е по-лесен, дали щяхте да се ядосвате по-малко, дали щяхте да имате повече задължение, дали щяхте да бъдете по-щастливи?

Сестрите Миека (на 34) и Мариел (на 29) се подлагат на социален експеримент, който измерва нивата на стреса, за да покажат наистина изненадващите резултати.

Специалният уред, под формата на гривна, който и двете носят показва, че домакинята има по-високо кръвно налягане, което се дължи на факта, че децата постоянно висят на нейните ръце, имат претенции и дори я принуждават да се затвори в тоалетната, плачейки.

Миека признава, че това са най-хубавите моменти от живота й, но в същото време най-стресиращите и тя го усеща сама за себе си.

Най-спокойният период от деня за нея настъпва вечерта, когато може да релаксира с чаша вино пред телевизора, когато децата вече са заспали.

От друга страна, животът на Мариел е много по-различен. Тя е мениджър в косултантска фирма и, според резултатите, моментите, в които тя се чувства спокойна са повече, в сравнение с тези на сестра й.

Най-ниските нива на стрес са измерени точно преди лягане, като тя е спала 6 часа и се е будила един път.

Сестра й - домакинята Миека е спала 7 часа и се е будила също един път, но за по-малко минути.

Изненадаха ли ви тези резултати, момичета?