Ако искате да спечелите, не е толкова важно с какви карти разполагате поначало - по-важното е да знаете как да използвате най-добре потенциала си. И така - кои зодиакални знаци ще се радват на късмет през тази година?

2016 година може да се нарече вдъхновяваща за всички зодии - влиянието на Плутон ще ви амбицира, ще ви тласка към развитие и ще ви помага да укрепите професионалните и социалните си позиции. Юпитер, който до началото на септември ще бъде в съзвездието Дева, ще ви подскаже няколко важни решения и ще ви научи да действате по-организирано и методично. После, преминавайки в съзведието Везни, ще ви позволи да се насладите на плодовете на усилията си. Затова общият съвет за всички зодиакални знаци е - вдигайте смело платна, ако усетите попътен вятър, но не си хабете силите за терзания и съмнения, ако се сблъскате с пречки.

Дева, Везни, Лъв, Овен - "Пълен напред!"



Дева: Юпитер ще продължи да ви покровителства, дори след като се премести в съзвездието Везни в началото на септември. От този момент обърнете повече внимание на финансите си и затвърдете постигнатите успехи. Във всички останали аспекти годината ви дава шанса да осъществите и най-налудничавите си желания!

Везни: През първите месеци на 2016 г. Сатурн ще ви помоли да бъдете по-търпеливи и да съберете сили за решителния скок. През лятото кариерата ви ще получи мощен стимул, а Юпитер, който навлиза във вашето съзвездие през септември, ще ви гарантира за цяла година напред блестящи възможности, за каквито дори не сте мечтали преди.

Лъв: През цялата година Юпитер ще пази зорко финансите ви и активно ще ви помага в деловата сфера, а Плутон ще укрепва позициите ви. Сатурн ще ви помогне да не се главозамаете от успеха, тъй като от време на време ще ви призовава към самодисциплина. Общо взето звездите ще бъдат изключително щедри към вас - пригответе се за незабравима година!

Овен: През тази година Уран ще остане във вашето съзвездие и ще ви тласка към промени и нови начинания. Този път обаче всичките му изненади ще бъдат приятни - ще се радвате на неизчерпаем ентусиазъм и желание за проучване на нови области и хоризонти. Не се страхувайте от неочакваните бури - попътният вятър ви носи към прекрасни острови и слънчеви континенти.

Близнаци, Рак, Скорпион, Телец, Водолей - "Маршрутът е съставен"



Близнаци: Не бива да губите скорост. За да продължите успешно да се развивате във всички сфери от живота си, обърнете повече внимание на решаването на емоционалните си проблеми. През тази година за вас на преден план ще са любовните отношения -вложете всичко в тях и се постарайте да ги издигнете до нивото, което ще ви удовлетвори напълно.

Рак: През тази година шансовете ви за успех зависят най-вече от позитивната ви нагласа. Звездите ви съветват да не забравяте, че само от вас зависи дали дадена ситуация ще се окаже конструктивна за вас или не.

Скорпион: Годината ви обещава сталибен ръст в кариерата и доста сериозни промени в личния живот, но звездите ви съветват да обърнете особено внимание на решаването на материалните ви проблеми.

Телец: През цялата година ще се движите стабилно към поставената цел и през лятото ще имате възможността да заемете лидерска позиция. Тайната на успеха ви е да осъзнавате ясно желанията си и резултата, който искате да постигнете.

Водолей: Не ви допада, когато по стечение на обстоятелствата желанията ви не отговарят на възможностите ви. Затова се постарайте да се съсредоточите върху онова, което наистина искате, поставете си конкретна цел. Така финансовите ви проблеми ще се решат. Звездите обещават да ви дадат подкрепата си, когато се ориентирате накъде да вървите.

Стрелец, Козирог, Риби - "Продължавайте напред!"



Стрелец: През тази година ви предстои труден избор - да останете на същото място или да продължите напред? Най-ефективна помощ ще ви предложи в края на лятото Юпитер - не изпускайте най-добрия шанс за цяло десетилетие да сбъднете мечтата си.

Козирог: Ако попаднете на препятствие, не се опитвайте да го прегазите. Проучете внимателно ситуацията и намерете заобиколен път. През първата половина от годината може да се усъмните в себе си, но втората половина ще ви даде неочакван шанс да напреднете в кариерата.

Риби: Сатурн ви предлага предизвикателство в кариерата - ще трябва да докажете, че сте способни да се адаптирате към неочаквани обстоятелства и при нужда да поемете лидерска роля. Вие умеете майсторски да заобикаляте проблемите, но сега ще е най-добре да се изправите срещу тях лице в лице.