Автор
Woman.bg

Тайните на безупречния стил на Кейт Мидълтън

Кой знае по-добре от херцогинята на Кеймбридж как на фона на строгите правила на етикета и дворцовата мода да стане всепризната модна икона? Вдъхновени от първите появи на Кейт пред обективите след раждането на дъщеря й, решихме да разкрием тайните на нейната безупречна визия.

Вече неведнъж сме се убеждавали, че тази кралска особа владее умението да бъде винаги на висота. Наскоро Кейт отново затвърди това впечатление, като се появи в целия си блясък на традиционния ежегоден парад в чест на деня на британската кралица. Основната тайна на перфектният вид на Мидълтън несъмнено е талантът й да взима най-доброто от класическия строго елегантен стил. Убедете се в това, като видите някой от основните елементи от стайлинга на херцогинята:



Еднотонни съчетания в тоалетите

Както в ежедневието, така и на тържествени приеми, Кейт предпочита чисти еднотонни дрехи и умее майсторски да ги съчетава. В кралския дворец яркостта е табу, затова Мидълтън черпи вдъхновение от дълбоките сини, зелени, кафяви, розови и понякога червени оттенъци. Освен това често можете да я видите в бяло или кремаво. Накратко казано там, където други жени виждат ограничение, Кейт намира възможност да прояви креативност. Дори черният цвят в нейно изпълнение се превръща в оригинално модно решение, без при това да излиза от рамките на класиката.

Усмихната и очарователна – любимата ни Кейт



Класически силуети

Избягвайки неприемливата за една херцогиня екстравагантност, Кейт изгражда всичките си образи въз основа на класиката – ако носи дънки, те ще са с класическа кройка, допълнени с многослойна горна част от свободна блуза и жакет; ако носи пола или рокля, дължината непременно ще е малко над коляното. Всичките й дрехи са с класически вид, но Кейт не изглежда строго, а по-скоро очарователно.



Прави тесни рокли

Като всяка млада жена Кейт обожава роклите, както показват многобройните снимки на уличните модни фотографи. Въпреки променящите се тенденции в модата любима кройка на Мидълтън си остава правата тясна рокля. Разбира се тя има основателни причини за този свой избор. Първо - такава вталена рокля подчертава ефектно фигурата й, второ – роклята открива страхотните крака на Кейт, без да стои вулгарно и трето – този модел рокли са много удобни и винаги уместни, независимо от ситуацията.

Есенната брит мода, представена от известните англичани



Високи токчета

Въпреки сравнително високия си ръст (175 см.) Кейт предпочита да носи обувки на ток или на платформа. Обичайната за нея височина на платформата е 10 см. Моделите на обувките отново са класически, в еднотонни, семпли цветове. Токчетата моделират походката на Кейт и успешно освежават ежедневните й тоалети.



Елегантни шапки

Херцогинята има десетки шапки за различни случаи. Кейт е последвала примера на кралица Елизабет, която много харесва този елегантен аксесоар, и допълва почти всеки свой тоалет с шапка. Впрочем това е единственият елемент от облеклото, в който Мидълтън си позволява волности с цвета и формите. Може би точно затова има толкова шапки.

От Даяна до Кейт: Най-красивите корони на всички времена



Минимализъм в аксесоарите

В кралския дворец се смята, че излишните аксесоари са признак на лош вкус. Затова Кейт и в тази сфера си подрежда разумно акцентите, като често можем да я видим само с дамска чантичка и шапка. Що се отнася до бижутата на херцогинята, то те са минималистични и направени от бяло злато, платина, сребро и скъпоценни камъни. Кейт най-много набляга на пръстените, гривните и брошките, освен това почти не се разделя с пръстена на принцеса Даяна, подарен й от принц Уилям в деня на годежа им. Това семейно бижу е направено от бяло злато и е украсено със сапфир, заобиколен от диаманти. В комбинация с пръстена Кейт понякога си слага златни обеци със сапфири – които е носила в деня на годежа си.



Чанти в тон с обувките

Още един класически похват. Въпреки че в наши дни модните експерти смятат, че чанта в тон с цвета на обувките е отшивелица, Кейт се придържа към точно този принцип. Защото както казва самата херцогиня, класиката винаги ще е на мода. Гледайки как майсторски доказва това свое убеждение, критиците могат само да се съгласят с нея.



Идеална прическа

Общественото положение на Кейт я задължава винаги да изглежда безупречно. Всяка нейна крачка бива заснета от нечия камера. За щастие херцогинята и без това обича да се грижи за косата си – три пъти седмично я фризира, веднъж на два месеца подстригва връхчетата, а през останалото време постоянно ползва маски и други укрепващи средства за коса. По данни на един от източниците на британската преса разкошната прическа струва на Кейт 14 хиляди паунда.

Обяснимо е, че няма да пести средства, ако косата й винаги трябва да е безупречна, независимо от това дали херцогинята отива на разходка или на среща с кралското семейство.

Тайната за слаба фигура на Кейт Мидълтън



Само един акцент в грима

Много преди да стане херцогиня Кейт се е придържала към това просто правило – в грима да подчертава или очите, или устните, но в никакъв случай и двете. Впрочем аристократичният статут донякъде е ограничил избора й. Например ярките устни се смятат за безвкусица в кралския дворец, затова сега Кейт ползва само минимален набор тонални средства и черна очна линия. Впрочем Мидълтън се гримира сама. Дори и за сватбата си. Повече по тази тема, както и информация за още звездни дами, които се гримират съвсем сами и в ежедневието си, и за изявите си на червения килим, може да намерите ТУК!



Чорапогащник със силиконови ивици на стъпалото

Перфектната походка на херцогинята донякъде се дължи на този модел чорапогащник – благодарение на силиконовите ивици стъпалата й не се приплъзват в елегантните обувки, което позволява на Кейт да крачи с високи токчета безстрашно и грациозно.