Автор
Woman.bg

Съвети за грим от гримьора на Мерилин Монро

Ще споделим с вас тайните на личния гримьор на легендарния секссимвол на ХХ в. Мерилин Монро и ще ви разкажем как да изглеждате още по-красиви от нея.

Много преди Ким Кардашиян и гримьорът й Марио Дедиванович да развълнуват интернет с контуриране, стробинг и хайлайтинг, една друга не по-малко известна двойка е използвала своите малки тайни.

В Холивуд Алън „Уайти“ Шнайдер винаги е бил известен като личен гримьор, стилист и близък приятел на Мерилин Монро. Двамата се запознали през 1946 г. , когато актрисата преминала успешно кастинг на студио 20th Century Fox. От онзи момент Алън поел грижата за грима й – както на снимачната площадка, така и в реалния живот. Шнайдер бил до звездата през всичките години на главозамайващата й кариера, започвайки от дебютния филм от 1952 г. „Monkey Business” и приключвайки с последния грим на красавицата, който Алън със сълзи на очи направил в деня на погребението й през 1962 г.

Най-добрите балсами за устни, според българските beauty блогърки

Всичките легендарни образи на Мерилин, които до ден днешен вдъхновяват и радват хората, са дело на този виртуозен гримьор. Представяме ви няколко от професионалните тайни на Шнайдер и музата му, които са актуални и до днес.

Преди фон-дьо-тена Алън винаги нанасял тънък слой вазелин, за да овлажни кожата и да й придаде сияние в светлината на прожекторите. Днешно време, когато дори само изборът на фон-дьо-тен сред огромния асортимент може да предизвика главоболие, този метод не е особено уместен. Но не игнорирайте вазелина в ролята му на подръчен хайлайтер – той ще стои отлично на скулите и под веждите.

В онази епоха нямало филъри за увеличаване на устни, затова дамите и гримьорите прилагали различни хитрости и използвали на устните си не по-малко от пет средства с различен оттенък.

За да създаде илюзия за дълбочина Алън очертавал контура на устните с шоколадово-кафяв молив. С керемиден молив щриховал устните от периферията към центъра. После с ярко червен молив тръгвал от центъра и смесвал всичките оттенъци. За да не наруши получената дълбочина и обема, най-много внимавал с движенията покрай контура. Слагал точка с кремов хайлайтер в средата на долната устна и довършвал процедурата с нанасяне най-отгоре на „мазен“ балсам за устни (именно балсам, а не гланц).

Звезди, които се гримират съвсем сами

Влажният грим на очите по онова време се смятал за върха на сексапила. На фона на липсата на гримове металик Алън просто нанасял тънък слой вазелин или кокосово масло върху сенките за очи.

Актрисата Грета Гарбо е показала един гримьорски трик, който Алън успешно прилагал върху Мерилин. За да се отвори окото, достатъчно е по целия клепач да се разпределят деликатно бели сенки или пудра, а във вътрешното ъгълче на окото да се сложи точка със сенки в същия цвят, но с перлен отблясък.

Шнайдер винаги комбинирал няколко оттенъка очна линия. Контура очертавал с черна и кафява линия, с бял цвят изсветлявал вътрешния ръб на клепача и външното ъгълче на окото, а отвътре слагал две червени точки, за да открои яркостта на бялото на окото.

Въпреки че Мерилин Монро си била направила ринопластика, тя все пак смятала, че носът й е твърде голям. За корекция на този недостатък гримьорът просто откроявал връхчето на носа с малко розов руж.

За прочутата актриса Алън винаги безжалостно рязал изкуствените мигли на две, залепяйки ги само от външната страна на окото. Така очите изглеждали издължени.

Формата на веждите разбира се е индивидуален въпрос, но Алън винаги ги откроявал интензивно, очертавайки добре ъгъла на пречупване. Така визуално стеснявал широкото чело на Мерилин. Трикът наистина е ефективен за този проблем, но във всички останали случаи трябва да внимавате, за да не се превърнете в карикатура.

Правилният нюанс светло червило според цвета на кожата