Автор
Woman.bg

Тайните на шеметния успех на Моника Белучи

Ще споделя един личен момент - в студентските години бях закачила снимка от списание над леглото си - от фотосесия на грим на Моника Белучи за Dolce&Gabanna.

В онези объркани години на пътувания и търсене на себе си имах един идеал за жена и това, очевидно беше именно италианската актриса. Дали защото олицетворяваше европейския модел за жена, или заради силното й излъчване, крещящо "красота" дори от крайчеца на устните.

Спирам с откровенията, за да може днес да ви представя причините, които американското списание Marie Claire изтъква, които са повлияли за това животът на Моника да се асоциира с думата "шеметен успех". Вдъхновете се с мен!

Тя се бори за това, в което вярва

През 2004-та, когато е бременна, Моника се снима гола за корицата на Vanity Fair, в знак на протест срещу закона, забраняващ жените да забременяват чрез донори на сперма в Италия. "Жените отиват в друга държава, за да го направят, но само ако имат пари. Това е игра с религията, която политиците играят на гърба на жените", категорична е в интервю тя.

Владее перфектно три езика

Родният италиански, английски и френски. И то перфектно!

Учила е право, преди да стане актриса

Белучи записва специалност "право" в университета, но не успява да се справи с таксите и й се налага да работи, за да се издържа. За да плаща университетската такса, тя работи като модел за няколко компании. И тъй като тази кариера потръгва, тя решава да поеме към Милано и големия подиум.

Никога не изоставя корените си

Моника Белучи се асоциира предимно с Европейското кино, като винаги ще помним изпълнението й в "Малена". Нека не забравяме, обаче, че сме я виждали и в холивудски продукции като "Матрицата", а сега и в най-новия филм за Джеймс Бонд. През 2016-та година пък ще излезе нов сръбски филм с нея в главната роля.

Винаги знае какво да облече на червения килим

Няма да я видите в блестящи брокатени рокли, или кичозни тоалети на червения килим. Класа, стил, монохромност, изпитани класически дизайнери - това е стратегията на Моника Белучи на червения килим и до момента тя е доста успешна. не мислите ли?