Автор
Woman.bg

Тайните на професионалните фотосесии на грим - част II

Продължение от част I

Грим за романтична среща - подчертани (но не твърде ярки) очи и леки къдрици.

Стоп, заснето!

Следва изправянето пред обектива, фотографът прави първите кадри, които веднага биват оценени на монитора от членовете на снимачния екип.

Гримьорът на момента поправя грима, подсилва сенките под скулите (на живо подобно силно скулптуриране изглежда странно, но камерата омекотява контраста), регулира осветлението и следват още няколко снимки. Само за 5 минути нужните кадри са готови!



Остават още 11 превъплъщения - с добавяне на контур на очите за дневен, но романтичен грим, малко сенки за сериозност и ярко червило просто за настроение.

Екипът спори в обедната почивка дали линията на бежовите сенки се вижда на снимките, защото никой не иска да разчита на Фотошоп. Не се ли вижда? Ще се снима пак тогава! Дали прическата е в стила на марката или трябва да е по-различна?

Стилистът я променя няколко пъти, докато не получи желания резултат. Трудният за описване "стил на марката" в един момент се визуализира и най-неочаквано става ясен за всички. Как се постига това? Едва ли някой може да отговори на този въпрос.