Автор
Woman.bg

Тайните на професионалните фотосесии на грим - Част I

Нека надзърнем зад кулисите на една фотосесия на Maybelline, за да разберем как се получават невероятните снимки за реклама на грим и козметика.

Защо точно този фотомодел?

Има редица правила, според които известните марки подбират своите фотомодели. От рекламното лице се иска позитивен и оптимистичен образ, социална активност и разпознаваемост, специфичен имидж, който ще се предаде на марката. Всички тези параметри се определят трудно, не могат да се измерят по статистични данни и са до голяма степен въпрос на лична гледна точка.

При провеждане на фотосесия за реклама в дадена страна фирмата подбира подходящи местни звезди. Провежда сред тях анкета, от която се отсяват по-удачните варианти. За финал от одобрените претендентки се избира чисто субективно "най-добрата".

За тази фотосесия е избрана руската телевизионна водеща Мария Ивакова. За това има няколко причини - хубавицата е истински работохолик, невероятно оптимистична, при това спокойна и лишена от превзетост. Това е типичното космополитно момиче - активно, усмихнато, жизнено. Лицето й е като чисто платно - на кожата има само тънък слой фон-дьо-тен.

Красив летен грим



Готови за старт

Снимачният екип има трудната задача за два дни да заснеме 12 различни женски образа, въз основа на които клиентките да се учат да си правят грим на очите. Още в 9:00 сутринта снимачната площадка буквално кипи, фотомоделът седи на специален висок стол и се готви за гримиране. Главният гримьор е на линия, още 10-12 човека работят тихо и незабележимо, за да създадат необходимата атмосфера и да уточнят плана, по който ще се проведе фотосесията.

Стъпка по стъпка: Перфектният летен тен

Самата последователност е резултат на сериозно обмисляне - за да може гримът и прическата да се коригират минимално за всеки следващ образ. Всичко започва от оформяне и скулптуриране на скулите - основен грим nude, който ще си остане същия до края на деня. Първият грим на очите е с нежни сенки в естествени нюанси.

Този грим се прави за близо час. Гримьорът нанася прецизно и внимателно фон-дьо-тена счетка и бързо го "набива" в кожата с пръсти за идеално и тънко покритие. Оплаква се, че най-подходящият за модела цвят молив за вежди не е включен в рекламирания асортимент. Дава съвети на присъстващите как да си гримират устните, за да изглеждат те обемни и красиви - чрез очертаване на контура със същия молив за вежди или дори черен молив за очи, внимателно размазване на този контур и нанасяне на гланц, който леко да излиза извън очертанията на устните.

Очаквайте продължение