Тези хитрости ще ви облекчат живота и ще ви помогнат винаги да блестите с идеален маникюр.

Добре поддържаните нокти с красив равномерен лак допълват отлично женския образ. Не е трудно да имате винаги перфектен маникюр, стига да приложите няколко прости хитрости.

1. Ползвайте вазелин или мазен крем

Трудно успявате да лакирате ноктите си, без да изцапате кожата отстрани? Преди да се заемете с маникюра си, нанесете на кожата на пръстите вазелин или мазен крем. Така ще отстраните много по-лесно излишния лак. Това е особено актуално за дамите, които предпочитат лак в тъмен цвят.

Разкошно синьо върху ноктите

2. Стоплете лака в дланите си

Ако лакът се нанася неравномерно, не задължително е изсъхнал. Често се случва лакът да се сгъсти заради ниска температура. За да го "реанимирате", просто столете флакона в дланите си, преди да започнете с лакирането. Така ще получите красив маникюр!

3. Нанесете бял лак, ако искате да получите по-интензивен цвят

Електриковите и наситено-тъмните оттенъци са особено популярни през лятото, но не винаги получаваме желания оттенък дори и след нанасянето на няколко плътни слоя. За да получите по-интензивен и ярък цвят, лакирайте за начало ноктите с матов бял лак и вече отгоре нанасяйте основния нюанс.

4. Не забравяйте да ползвате основа за лак

Основата от безцветен лак е просто необходима за траен и устойчив маникюр. Ако ноктите ви се цепят, препоръчваме ви да нанесете основата от средата на нокътя до върха, след което да повторите със слой на целия нокът. Така ноктите ви ще станат по-здрави.

5. Не можете да намерите желания цвят лак? Направете си го сами!

За да получите цветен лак за нокти, добавете в прозрачен лак стрити сенки за очи с желания нюанс и раздрусайте старателно флакона. Готово! Вече можете да нанесете вашия уникален лак на ноктите си.

6. Изсушавайте лака във вода

Ако бързате, а лакът ви още не е изсъхнал, натопете ноктите си в купичка със студена вода. Така лакът ще се втвърди много по-бързо.

7. Почиствайте лака с брокат с памучен диск и фолио

Лакът с брокат стои много ефектно, но много жени го избягват заради трудното му почистване. Имаме решение на проблема - сложете на всеки нокът памучен диск, напоен с лакочистител, и завийте отгоре с фолио. След 5 минути свалете фолиото и "компреса" - ще видите, че лакът е паднал сам.

Нека маникюрът ви бъде винаги красив и траен!

Ефектен маникюр за лятото