Моделката с прякор "тялото" изглежда поне с 10 години по-млада, със стегнато тяло и прекрасни извивки, благодарение на няколко тайни за красота и хранителен режим, който спазва строго и продължително.

Наскоро красавицата се появи по бански по време на круиз с новия си приятел - милионера Джефри Софър, като показа прекрасно и стегнато тяло на 51 години.

Тайната на красотата според Ел Макферсън: Алкалната диета, любовта към спортуването, постоянството, както и това да ти доставя удоволствие да тренираш!

Ел Макферсън секси и стегната по бански

Всеки ден тя започва с 45-минутна разходка, освен това често катери планини, плува и използва всяко време, което има, за да спортува.

Относно храната, тя използва умело предимствата на алкалната диета, която включва чести тестове на урината и умел баланс на нивото на PH в организма. Изключила е в менюто си всички въглехидрати, не яде сладко или тесто.

За здравето й допринася още факта, че не пие никакви лекарства. "Спрях да пия каквито и да било лекарства, дори аспирин, за да прочистя тялото си и съм изключително доволна", сподели тя в интервю за американско списание.

Ел Макферсън вярва в медитацията и нейното действие върху душата и организма: "Спя по минимум 7 часа на нощ и това ми се отразява много добре. Трите тайни на моята кожа са ексфолиране, ексфолиране и ексфолиране и това става както с пиене на много вода, така и с подходящите продукти", разкрива моделката, неслучайно наричана "тялото".

Алкалната диета и ползите от нея