Автор
Woman.bg

Психология на стила - какво издават дрехите ни - II-ра част

Продължение от I-ва част

Значение на основните цветове от гардероба

За да си изградите определен образ с една или друга цел, първо проучете психологическата характеристика на всеки цвят.

Червеното обозначава страст, увереност и дори агресия, сила и лидерство. Именно такъв образ си създавате, когато избирате червения цвят за основен в гардероба ви. Ако често носите червени дрехи, значи сте енергични, обичате активните действия, ярките събития и адреналина.

Жълтото ни дарява с радост, игривост, символизира здравето и откритостта към света, но и известна безгрижност. Ако наблягате основно на жълтите дрехи, значи сте много общителни, обичате промените, с удоволствие се учите, но можете да бъдете непостоянни във връзките си с хората.

Розовото е цветът на нежността и младостта. Преобладаващите дрехи в розов цвят в гардероба говорят за известна "инфантилност" на характера. Или просто искате другите да ви възприемат по този начин?

С какво да съчетаеш летния гащеризон?

Зеленото е цветът на уравновереността, спокойствието, баланса, младостта, таланта и хармонията. Гардеробът в зелен цвят показва, че сте склонни към постоянство, развитие, здравословен начин на живот. Отличавате се с хармоничен характер.

Светлосиньото е цветът, който вкарва човека в състояние на транс, забавя активността. Това е цветът на спокойствието и безметежността. Светлосиньото ще ви помогне да възстановите баланса в емоциите и чувствата си.

Синьото демонстрира изтънчен стил, яснота, сила, мъдрост. Ако този цвят доминира в гардероба ви, значи обичате реда, конкретността, рационалността. Синьото може да се нарече "мъжки" цвят, затова е добре да преразгледате подхода си към тоалетите, ако вече имате проблеми в отношенията си с противоположния пол (или поне да разредите синьото с по-"женски" цветове като розово, бяло и жълто).

Виолетовото е противоречив цвят. От една страна символизира фантазиите, мечтите, необичайните образи и мистериите, но от друга навява депресивни мисли. Този цвят в гардероба ви показва, че сте мечтателка, отличавате се с тайнственост, развита интуиция и донякъде с мистична натура.

Бялото символизира чистотата, лекотата. Може да бъде много силен фон за други цветове.

Черното отразява духовността, сдържаността, ясната мисъл, силата. Този цвят обаче може да изсмуче много енергия от човека. Черното показва желание за дистанциране.

Кафявото е цветът на топлината и добрината, майчинския цвят. Ако носите дрехи в кафяви оттенъци, значи искате да приемете или дарите надеждност, опора и любов.

Аксесоари

Често ли пробвате различни аксесоари? Какви украшения предпочитате - семпли бижута от скъпи метали или ярки и разнообразни композиции?

Ако наблягате на първия вариант (семпли украшения от злато, сребро, платина), значи сте сдържана и уверена в себе си жена с изтънчен усет за стил, която си знае цената. В околните харесвате искреността и сдържаността, а от колегите си очаквате грамотност и точност.

Ако пък наблягате на втория вариант (бижутерни композиции, подбрани за всеки комплект дрехи) - вие сте оригинална личност, не обичате стандартни решения. Възможно е да сте склонни към емоционални изблици (както от радост, така и от тъга или гняв). Обичате да подчертавате неповторимия си стил, в представите си сте изискана и нестандартна.

Филми, по които не бива да изучавате историята на модата