Обединеното кралство има своя чар и уникално излъчване, от Лондонските улици до селските къщи в провинциите.

Дойде ли лятото пък ни се иска да се изолираме някъде на тихо и спокойно място, където птичките да пеят, красотата е навсякъде и мирът и спокойствието завладява душата ни.

Ако се чудиш къде да отпътуваш следващия месец, предлагаме ти няколко прекрасни градини във Великобритания, където времето за отдих със сигурност няма да ти стигне, докато почиваш обградена от красота и зеленина!

Хил Гардън в Лондон предлага бягство от шума на града, от светлините и хилядите хора, като се намира в сърцето на самия град. С прекрасните си гледки вдъхновява, а с фотогралериите си те връща в антични времена.

В градините Бет Чато в Колчестър, Есекс уникалните растения и цветя с пълна сила показват защо градинарството може да бъде наречено изкуство. Датираща от 1960-та година, тази градина ще спре дъха ти и ще те накара да се почувстваш в един необикновен оазис. Можеш виртуално да се разходиш из тази градина във ВИДЕОТО по-долу:

Изгубените градини в Хелиган, Корнуол неслучайно се наричат "изгубени", защото се вярва, че в нея има скрити великани, за които само сме чували в митовете и легендите. Това, разбира се, е направено със замисъл да послужи за забавление на туристите, които идват със семействата си за да се катерят заедно по въжени мостове и да се забавляват с приказните герои, дебнещи отвсякъде.