Автор
Woman.bg

Психология на стила - какво издават дрехите ни - I-ва част

Силуетът, цветът на дрехите и аксесоарите могат да ни кажат много за характера на човека.

Обликът, който си създаваме с помощта на дрехи и аксесоари, често издава много неща за нашия нрав, за увлеченията и пристрастията ни. Стилът на човека изразява неговата душевност. Най-важното е двете наистина да съвпадат!

Силует

Припомнете си няколко свои любими съчетания дрехи. Какви линии присъстват в тях?

Ясно очертаните линии, острите ъгли, "геометричният" силует и преимуществено плътните платове показват, че вие обичате реда и яснотата. Характерът ви диктува какъв ще е стилът ви, а не модата. Последната дума винаги е ваша.

Плавните линии, падащите надолу гънки, неясният силует и многослойността отразяват мекия ви характер, вашите плавност и грация, спокойствие и уравновесеност. Възможно е обаче да създавате само външно този нежен образ, докато вътре във вас всичко кипи.

Цвят

Цветът е най-силната характеристика на дрехите. Той има силата да променя настроението, да отразява дадени черти от характера и да "скрива" други.

Разбира се в един женски гардероб може да има безкрайно много цветове. Спомнете си обаче с какъв точно цвят дрехи се чувствате най-удобно. Често дамите смятат за най-комфортни и любими дрехи в един оттенък. Така ли е и при вас?


Пастелни оттенъци

Склонни сте да подчертавате женствеността си и романтичната си натура, дори ако не го забелязвате. Пастелните цветове акцентират вниманието върху емоционалния аспект на живота ви, деликатната чувственост, личностното равновесие, откритостта.

Съвет: включете в гардероба си аксесоари с наситен цвят (ярък шал или чанта), за да внесете в живота си непривични за вас емоции и впечатления.

Ярки и наситени цветове

Вие сте самото олицетворение на настроението, имате особена енергетика. Вслушвайте се във вътрешните си желания и обръщайте по-често внимание на цвета на дрехите, които избирате за деня - колоритът им отразява вашите вътрешни потребности, които трябва да реализирате. Освен това се замислете как ви се отразява един или друг цвят, дали сте силно зависими от дадени нюанси в гардероба си. Известно е, че червеното възбужда и придава на човека увереност, а светлосиньото действа отпускащо. Жена като вас може лесно да регулира състоянието си с помощта на цветовете. Освен това проверете дали не избирате твърде много различни цветове в една комбинация дрехи. Това може да е признак за неясна позиция, постоянно променящо се мнение и противоречивост.

Тъмни наситени оттенъци

Увереност, твърда позиция, ясна мисъл - това са вашите характеристики. Вие си знаете цената, умеете да виждате перспективите, склонни сте по-скоро към стабилност, отколкото към хаос, или поне вътрешно се стремите към това. Ако съчетавате тъмните цветове с нежни пастелни - най-вероятно още не сте открили истинското си "аз", не сте определили водещата си позиция в някоя от сферите на живота.