Скъпи приятели,

Нестле България и Столична община сърдечно канят Вас, Вашите семейства и Вашите близки да вземете участие в юбилейното 10-то издание на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2015. То ще се проведе на 21 юни 2015 г. от 10:00 часа на ул. Фритьоф Нансен (точно до НДК) с участието на кмета на София Йорданка Фандъкова, изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, Тити Папазов, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Детелин Далаклиев, Евгени Иванов-Пушката, Стефан Георгиев, Екатерина Дафовска, Радка Попова, Тенчо Банев, Георги Глушков, Петър Попангелов, Нешка Робева, Петър Лесов, Бойко Младенов, Симеон Найденов, Георги Младенов, Калоян Петров и др.

Те ще дадат старт на символичен пешеход поход, който ще премине по бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ – от НДК до Южния парк. Непосредствено преди това, за да даде личен пример, Симона Пейчева ще поведе велопоход от Театър София до НДК, а олимпийската шампионка Тереза Маринова ще даде старт на бягане с препятствия по бул. „Патриарх Евтимий“ от бул. „Витоша“ до ул. „Фритьоф Нансен“.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! от една идея в широко подкрепяна кауза, чрез която призоваваме гражданите да бъдат посланици на движението, спорта и балансираното хранене, да се придвижват пеша или с колело, да се движат повече, да се включват като доброволци в организирането на инициативата и да повеждат и други след себе си.

Успехът на ЖИВЕЙ АКТИВНО! през годините показа, че софиянци с удоволствие ходят пеша и спортуват заедно със семействата си по време на инициативата. От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! през 2006 г. до днес в пешеходните походи и спортните активности се включиха повече от 200 000 души. По повод 10-ия рожден ден на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъдат организирани 10 похода от различни точки в столицата. организирани уроци, турнири и игри за балансирано хранене и спортни активности по лека атлетика, волейбол, футбол, тенис на маса, лакрос, ултимейт фризби, канго джъмпс и мн. др. с участието на Тереза Маринова, Евгени Иванов – Пушката, Тити Папазов. Skiller и Калин Вельов ще изнесат открити уроци по BeatBox и перкусий.

Забележка: Поради очаквания голям брой участници в похода до сцената на ул. „Фритьоф Нансен“ ще бъде обособена зона за медиите, където наш представител ще ви очаква.

ЖИВЕЙТЕ АКТИВНО!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ И ВИЕ!