Автор
Woman.bg

7 съвета за твоята визия от световноизвестни стилисти

Модата е въпрос на светоусещане, себеизразяване и щипка креативност. Както е казала великата Коко Шанел: "модата се мени, но стилът е вечен", ето защо ако имаш вкус за стил и красота, стайлингът не е нещо сложно или затормозяващо.

Световноизвестни стилисти застават пред микрофона на американски журналист и разкриват какви са правилата на перфектната визия всеки ден, както и защо не се изискват много пари, за да изглеждаш добре.

Съвет 1: Заложи на гъвкав стайлинг

Логично е в събота сутрин да стоиш цял ден по пижама, не те осъждаме. Но ако решиш да излизаш, е хубаво да се замислиш за дрехи в цвят, който може да се съчетае с всичко, защото никога не се знае как ще продължи деня. Например ако планираш ден на плажа - вземи си и риза, и връхна дреха, за да можеш да се облечеш набързо. Избери неутрални тонове.

Съвет 2: Носи рокля върху дънки

Вярваш или не, според стилистите, това е перфектната визия за пролетта. "Когато е хладно, но не знаеш какво точно да сложиш - това е решението! Така няма да ти е студено на краката, но ще изглеждаш добре, освен това е много практично.

Бунтарката Кара!

Съвет 3: Носи риза с набиращ се отвътре колан

"Този начин на очертаване на фигурата е много удобен, в същото време ефективен. Ризата с подобен колан пък изглежда ефектно, без да в прекалено претенциозна".

Съвет 4: Покажи яката на ризата си

Ако обичаш да носиш ризи, задължително условие е техните яки да се виждат, дори когато имаш нещо отгоре - елече или пуловер. Това прави всяка визия по-елегантна по френски маниер.

Да или не: Джинсите с кръпки на Кендал Дженър

Съвет 5: Замести роклята с нещо по-практично и удобно

Всеки стилист ще ти каже, че "модата и комфорта на вървят ръка за ръка", и въпреки това, щом не става дума за светско събитие, а за ежедневие, можеш да заместиш роклята с нещо много по-практично. Модните експерти препоръчват да се замислиш за гащеризон с дълъг или къс крачол/ръкав.

Съвет 6: Шалът спасява всяка модна грешка

Шалът е алтернативата за моментите, в които не знаеш какво да облечеш. Отива на всичко, стига да е подбран в подходящия нюанс. Специалистите по стрийт стил казват, че стои най-ефектно завързан около врата, за ретро полъх.

Съвет 7: Носи якето само върху раменете

Върху каквато и дреха да носиш коженото яке, тя става по-стилистично издържана! Когато носиш черната си кожена наметка само върху раменете пък, няма как да не станеш олицетворение на думата "готино".

Съвет 8: Този съвет го даваме ние от Woman.bg: Съчетавай всяка дреха с усмивка и няма как да не изглеждаш вдъхновяващо, секси и зашеметяващо!